Foreholte dames 1 (foto: Maaike van de Reep).

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft goede zaken gedaan in de Eerste Divisie. In een draak van een wedstrijd werd nummer vijf E&O met 26-24 verslagen.

De handbalsters uit Voorhout begonnen zwak aan de wedstrijd. In het eerste kwartier werden grote passfouten gemaakt en flinke kansen gemist. De paars-zwarten konden een tijdje bijblijven met de score maar zagen toch een ruststand van 10-15 op het bord staan. De ploeg van Patrick Jordaan deed zichzelf tekort en moest in het tweede bedrijf scherper spelen.

Na rust begonnen de Voorhouters beter maar kregen ze nog steeds makkelijke goals tegen. De tussenstand bedroeg 12-18, toen Foreholte plotseling in vorm raakte. Het wedstrijdplan werd uitgevoerd en vechtlust werd getoond, waardoor de thuisploeg terugkwam naar 18-18. De ploeg draaide zelfs zo goed dat de toeschouwers in sporthal de Tulp even later een voorsprong van 23-21 zagen. Een zenuwslopende slotfase volgde. Zes minuten voor tijd kreeg aan Voorhoutse zijde sleutelspeelster Zoë de Ridder rood, na drie tijdstraffen van twee minuten. Na een time-out wist Patrick Jordaan de speelsters toch weer op het goede pad te krijgen, waardoor een overwinning met 26-24 werd afgedwongen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in