Foto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zaterdag gewonnen van ZVBB’21. De Voorhouters herpakten zich na het verlies van vorige week en versloegen de bezoekers uit Bornerbroek met 26-17.

De wedstrijd startte, zoals wel vaker bij Foreholte, aftastend. De score ging gelijk op en pas bij 5-5 kwam de eerste impuls van de Voorhouters. De ploeg van Patrick Jordaan liep uit naar 10-6. Toch kon ZVBB’21 nog terugkomen. De ploeg, die bekend staat om de verdedigende kwaliteiten, scoorde drie keer op rij. Bij Foreholte liep de aanval niet lekker en dus werd het richting de rust weer spannend. De paars-zwarten scoorden op hun beurt echter ook tweemaal, waardoor de ruststand 12-9 bedroeg.

Na een duidelijke uitleg van trainer Patrick Jordaan in de rust kwam Foreholte flitsend de kleedkamer uit. Binnen de kortste keren was de score 16-9 en was de marge ineens zeven punten. Deze voorsprong werd behouden tot 22-14, waarna de staf van Foreholte het gevoel had dat de buit binnen was. Er werd veel doorgewisseld, wat een positieve invloed op de score had. De wedstrijd eindigde in 26-17.

Foreholte staat nu op de vijfde plaats in de Eerste Divisie. De Voorhouters hebben acht punten uit vijf wedstrijden, evenveel als nummer vier MEOS en nummer drie Zwartwoud/Kwiek 2. Volgende week gaat Foreholte op bezoek bij VOC 3 voor de beker en bij nummer vier MEOS voor de competitie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in