Foto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zaterdag een verdienstelijke overwinning geboekt tegen Westsite. In sporthal De Tulp wonnen de handbalsters met 36-22. Door deze ruime overwinning staat de ploeg van Patrick Jordaan nu derde in de Eerste Divisie.

Waar Foreholte het de afgelopen jaren nog lastig had met Westsite, bleek het nu een eenvoudige middag te worden voor de Voorhouters. De bezoekers uit Amsterdam verkeerden niet in de beste staat, met veel blessures en nog weinig winstpartijen dit seizoen. Desondanks was de openingsfase van de wedstrijd een gelijkwaardige: tot aan de 4-3 scoorden beide teams om en om. Foreholte speelde al zuiver spel en wist dit vervolgens te vertalen in een tussenstand van 8-4. Toch liet het team van Jordaan Westsite terugkomen in de wedstrijd, na een fase van verslapping aan Voorhoutse zijde. Deze 8-7 tussenstand stond echter niet lang op het bord, want de speelsters van Foreholte konden elkaar weer vinden en ook verdedigend stond het sterker, met een ruststand van 16-11 tot gevolg.

Na de pauze zette de technische staf van de Voorhouters de puntjes op de i, waardoor de bezoekers geen kans meer kregen om echt terug te komen. Foreholte liep uit naar 22-14 en bleef veel doorwisselen. Ook werden verschillende tactieken getest, waardoor het toch nog even aanzetten was voor de speelsters in het paars-zwart in de laatste fase van de wedstrijd. De Voorhouters handbalden vervolgens naar een eindstand van 36-22.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in