Foto: instagram @hvforeholtedamesselectie / archief.

Voorhout – Het is Foreholte dames 1 voor de tweede week op rij gelukt te winnen. De handbalsters wonnen thuis van nummer tien DSS 1 met 25-22.

Na de winstpartij vorige week, tegen Voorwaarts 1, begonnen de Voorhouters met opgeheven hoofd tegen DSS. Toch was de openingsfase voor de bezoekers uit Heemskerk want al snel stond het 2-5. DSS speelde op een laag tempo en probeerde hiermee Foreholte uit het snelle ritme te halen, met succes. De paars-zwarten wisten de achterstand echter voor eigen publiek in de Tulp om te buigen naar een 12-10 voorsprong bij rust, mede door een sterke verdediging.

Na rust slaagde de ploeg van Patrick Jordaan erin om een voorsprong van twee punten vast te houden. Keepster Selina Benhacine blonk uit met meerdere belangrijke reddingen. Vooral de verlangde zakelijkheid was te zien bij Foreholte: op de belangrijke momenten werd gescoord. Op deze manier liepen de Voorhouters uit van 21-19 naar 24-20, waarna de wedstrijd eindigde in 25-22.

Trainer Patrick Jordaan ziet dat zijn ploeg eindelijk in een positieve sfeer zit: “Je merkt aan veel reacties dat het er eindelijk uitkomt. Wij hebben onze doelstelling aangepast en focussen vooral op veel winnen, in plaats van iedereen laten spelen. Deze week winnen we niet met geluk, gewoon omdat we beter spelen.” Foreholte staat op dit moment op de dertiende plaats, met dertien punten uit negentien wedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in