Foto: Maaike van de Reep / archief

Voorhout – Het is Foreholte dames 1 net niet gelukt om te stunten tegen nummer twee Fortissimo. De handbalsters, zelf dertiende in de Eerste Divisie, speelden sterk hun eigen spel maar verloren nipt met 27-28.

De openingsfase was zoals verwacht voor de bezoekers uit Cothen. Foreholte was zoekend in de dekking en aanvallend onrustig. Echter was deze fase in vergelijking met vorige week maar van korte duur. De ploeg van Patrick Jordaan kwam in het eigen spel en maakte het Fortissimo lastig, met snelle tegenaanvallen en zuivere passing. De bezoekers hadden echter een sterke topschutster die veel vrije ballen benutte. Voor rust konden de Voorhouters toch nog terugkomen tot een achterstand van twee punten.

Na rust joeg Foreholte aan en werd de resterende achterstand weggepoetst. De paars-zwarten kwamen meermaals op voorsprong. Het spel en de score gingen op en neer en de bezoekers in sporthal de Tulp zagen een gelijkwaardige wedstrijd, ondanks het verschil op de ranglijst. Het momentum lag in het eerste kwartier na rust bij Voorhouters maar door een time-out kwam Fortissimo terug in de wedstrijd. Een zenuwslopende slotfase volgde, waar de score 27-28 bedroeg met vijftien seconden op de klok. Forehole kreeg nog één aanval maar deze werd over geschoten. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 27-28.

Bij coach Patrick Jordaan overheerste een gevoel van trots, in plaats van teleurstelling: “Als je ziet hoe goed wij kunnen spelen tegen de nummer twee, gaan wij met een heel positief gevoel de laatste wedstrijden in. Na het laatste fluitsignaal was er zoveel blijdschap bij de tegenstander, dat geeft ons vertrouwen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in