Foto: Maaike van de Reep/archief.

Voorhout – Foreholte dames 1 is er zaterdagavond niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen tegen koploper VOC 2 uit Amsterdam. Desondanks toonden de Voorhouters sterk spel, waardoor VOC uiteindelijk maar nipt wist te winnen: 31-35.

De heenwedstrijd, eerder dit seizoen, werd getekend door een zware blessure aan de kant van Foreholte. Na die uitschakeling van sleutelspeelster Merel van Drueten was het team van Patrick Jordaan toen meerdere wedstrijden bezig met het terugvinden van het eigen spel, wat nu getoond kon worden aan de koploper van de Eerste Divisie. Foreholte startte sterk en stond al snel op een voorsprong van 2-0. De bezoekers uit Amsterdam herstelden dit echter al snel, waarna een constante wisseling van de voorsprong plaatsvond, gedurende de hele eerste helft. Foreholte speelde volwassen en met zelfvertrouwen, omdat VOC er om bekend stond onzekere foutjes keihard af te straffen. Op deze manier konden de Voorhouters opboksen tegen de kwaliteit van VOC en bedroeg de ruststand 18-18.

Na rust kwam Foreholte echter minder goed uit de kleedkamer en slopen de slordige fouten in het spel van de thuisploeg. Zoals verwacht liet VOC deze kansen niet liggen, waardoor het eerste gat van drie punten werd gecreëerd. Foreholte had vervolgens nog wat langer moeite met alle slordigheden uit het spel krijgen, waardoor de voorsprong van de Amsterdammers uiteindelijk zelfs 20-26 bedroeg. Een time-out van Foreholte-trainer Jordaan zorgde ervoor dat de Voorhouters weer op scherp werden gezet. Het wedstrijdbeeld kwam weer in evenwicht, alleen was het gat te groot om nog te dichten voor Foreholte. De schade werd uiteindelijk beperkt tot een verschil van vier. Wel konden de Voorhouters met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd, want het getoonde spel was sterk, zeker tegen de koploper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in