Foreholte-speelster Romy van Duin in actie (foto: archief / instagram @hvforeholtedamesselectie).

Voorhout – Het is Foreholte dames 1 niet gelukt om het nieuwe jaar winnend te beginnen. In een slordige wedstrijd gaven de Voorhouters een voorsprong uit handen tegen VZV 2: 29-24.

VZV, de nummer acht van de ranglijst, zag dat Foreholte een gewaagde ploeg was. De openingsfase ging gelijk op, waarna de thuisploeg snel 6-4 voor stond. De paars-zwarten lieten zich echter niet kennen en bogen deze achterstand simpel om naar een 6-10 voorsprong. Vanaf dat moment kwamen de Voorhouters in een fase die in 2022 ook al bekend was: slordig spel met veel onnodig balverlies, waar de tegenstander van profiteert. In dit geval was de ploeg uit ’t Veld er ook als de kippen bij om de fouten van Foreholte af te straffen. De 6-10 voorsprong was voor rust omgezet in een 11-10 achterstand.

Een peptalk van coach Patrick Jordaan leek de dames van Foreholte niet te helpen. Na rust bleven veel ballen over de zijlijn gaan, of in de handen van VZV. De rood-witten scoorden op hun beurt weer erg makkelijk, waardoor het al snel 16-10 stond. De thuisploeg scoorde dus tien keer op rij, zonder dat er een Voorhoutse goal werd gemaakt. Deze achterstand bleek te groot te zijn om goed te maken. Het vervolg van de wedstrijd bleef er constant een verschil in scores van minimaal vijf, waardoor VZV de wedstrijd zonder veel problemen over de streep kon trekken.

Het slordige spel frustreerde Foreholte-trainer Patrick Jordaan: “Elk moment dat we goed speelden, gaven we het weer uit handen. Wij hebben natuurlijk een jonge ploeg, maar op de helft van het seizoen moet dit er echt uit zijn.” De Voorhouters hebben dus nog twee wedstrijden om het spel te verbeteren en staan op dit moment op de dertiende plek in de eerste divisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in