Foto: instagram @hvforeholtedamesselectie

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft onderin de Eerste Divisie een belangrijke wedstrijd verloren van ZVBB’21. In Bornebroek verloren de handbalsters met 24-19.

ZVBB stond twee punten achter de Voorhouters en daarom was de wedstrijd in de strijd tegen degradatie erg belangrijk. Beide ploegen waren in de openingsfase gelijkwaardig aan elkaar. Foreholte was erg slordig in de aanval, waar veel passes en schoten niet het beoogde einddoel bereikten. Verdedigend stond de ploeg van Patrick Jordaan echter wel sterk, waardoor de schade beperkt bleef. De ruststand bedroeg dan ook 9-8.

De paars-zwarten kwamen slecht de kleedkamer uit. De 12-10 tussenstand veranderde vlug in 17-12. De Voorhouters hadden niet de aanvallende kracht om terug te komen, ZVBB liep niet verder uit. Een gat van 5 punten was constant te zien. Foreholte verloor uiteindelijk dus vooral van zichzelf, door het slordige spel. De wedstrijd eindigde in 24-19.

Voor Foreholte begint het langzamerhand toch spannend te worden in de strijd tegen degradatie. De nummer dertien in de Eerste Divisie ziet nummer veertien Quintus snel naderen, nadat die ploeg is versterkt met oud-Eredivisie speelsters. ZVBB staat op plek vijftien, alle drie de ploegen staan op dertien punten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in