Foto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft zaterdagavond koploper M.H.V. ’81 weten te verslaan. In sporthal De Tulp domineerden de Voorhoutse handbalsters delen van de wedstrijd en kwamen ze na een spannende slotfase als winnaar uit de bus: 31-30.

Foreholte was de laatste weken vooral bezig geweest met het opvullen van het gat dat gevallen is door de blessure van Merel van Drueten. Zaterdag bleken de stukjes van de puzzel eindelijk in elkaar te vallen. De thuisploeg was in de openingsfase de betere partij en kon een voorsprong van 5-2 opbouwen. Na een time-out kwamen de bezoekers uit Mill echter op gelijke hoogte (6-6). Foreholte leek net wat beter in vorm en liet zich niet afschrikken door de kleine comeback van M.H.V. ’81. Al snel was de voorsprong alweer voor de Voorhouters, die met een marge van drie de rust in hoopten te gaan. M.H.V. dacht daar anders over en kwam vlak voor de pauze nog erg dichtbij: 16-15.

Het beeld bleef in het begin van de tweede helft onveranderd. Foreholte was iets beter en breidde de voorsprong wat uit, M.H.V. kwam soms weer terug. Op 20-20 kwam er een kantelpunt in de wedstrijd: nadat de bezoekers gelijk waren gekomen, werd er voor het eerst een voorsprong genoteerd van 20-22. Foreholte helderde de afspraken op en herpakte zich. Het was stuivertje wisselen in de slotfase voor de voorsprong, die uiteindelijk vlak voor tijd voor Foreholte was (30-27). De Voorhouters scoorden niet al te makkelijk maar stonden verdedigend niet slecht. M.H.V. kwam nog heel dichtbij, maar het bleek niet genoeg voor de overwinning.

Trainer Patrick Jordaan was na afloop erg te spreken over zijn ploeg: “Ik denk dat we echt als team heel goed hebben gespeeld. Dat zie je ook wel aan de doelpunten, die zijn mooi verdeeld. De puzzel is mooi in elkaar gevallen.”

Foreholte staat nu op de vierde plaats in de Eerste Divisie, één punt achter de top drie. VOC 2, Wijhe ’92 en M.H.V ’81 staan allemaal op hetzelfde aantal punten, waardoor het dus razend spannend is vlak voor de winterstop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in