Foto: Maaike van de Reep/archief.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft in een spannende wedstrijd gewonnen van Kwiek 2. Onder leiding van invalcoach Matthijs Vink behaalden de Voorhouters de zevende overwinning van het seizoen: 28-29.

In de openingsfase werd al snel duidelijk dat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd waren. Foreholte nam de leiding maar een forse marge bleef uit. Kwiek speelde met vier speelsters uit het eerste team, dat in de Eredivisie actief is. Ondanks de kwaliteit van de thuisploeg speelde Foreholte het eigen spel. Wel kwam Kwiek langszij in het tweede kwart van de eerste helft. Het was nu de ploeg uit Raalte die de voorsprong pakte, al werd deze wel geminimaliseerd richting de rust. Het verschil bij de pauze was één doelpunt, in het voordeel van Kwiek.

In de tweede helft bleef het even spannend als in het eerste bedrijf. De Voorhoutse keepsters kwamen beter in de wedstrijd, waardoor Foreholte na een kwartier weer de voorsprong wist te bemachtigen. Het verschil in punten was drie. Richting het einde van de wedstrijd kroop Kwiek dichterbij en het werd zelfs gelijk. In de slotfase bij een tussenstand van 28-28 wist Foreholte nog eenmaal te scoren en een aanval van de thuisploeg af te slaan, waardoor de punten mee naar Voorhout gingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in