De selectie van Foreholte na de gewonnen wedstrijd tegen Voorwaarts (foto: instagram @hvforeholtedamesselectie).

Voorhout – Na een lange reeks verliespartijen is het Foreholte dames 1 gelukt om weer te winnen. In Twello werd Voorwaarts 1 verslagen: 27-33.

Voorwaarts, de nummer zeven op de ranglijst, kwam al vroeg in de wedstrijd op 3-0 voorsprong. De ploeg van Patrick Jordaan kende de eigen valkuilen en speelde met vertrouwen. Hierdoor trokken de Voorhouters de stand gelijk naar 7-7. Achterin stond de verdediging als een huis, aanvallend miste soms de scherpte in de afronding. De paars-zwarten gingen vooral veel mee in het soms wat rustige tempo van de thuisploeg. Desondanks bleef het stuivertje wisselen tot aan de rust, waar een score van 14-14 op het bord stond.

Na rust was het Foreholte die het tempo bepaalde. Fouten en slordigheden werden op hoge snelheid afgestraft, een kenmerk waar de Voorhouters het van moeten hebben. Hierdoor liepen de bezoekers over Voorwaarts heen, resulterend in een eindstand van zes punten verschil: 27-33. Volgens Foreholte-coach Patrick Jordaan lag de kwaliteit van de meiden in het hoofd: “Hoe iedereen op zichzelf gefocust was, niet bang was voor wat er kon komen, dat vond ik heel knap.”

Foreholte staat nu op plek dertien in de Eerste Divisie. Jordaan merkt dat zijn ploeg vooral mentaal verbetert: “We hebben veel getraind op specifieke spelsituaties, zodat de meiden situaties herkennen en weten hoe ze het op moeten lossen. Dat heeft wel iets losgemaakt.” Daarnaast blikt de trainer vooruit op de wedstrijd tegen DSS volgende week: “Ik heb volgende week niet het gevoel dat we geluk nodig hebben: met het gevoel wat nu in de groep heerst, hoef ik niet te hopen.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in