Foto: Maaike van de Reep/archief.

Voorhout – Het is Foreholte dames 1 opnieuw gelukt om te winnen in de Eerste Divisie. Op bezoek bij promovendus HVBS 1 wonnen de Voorhouters overtuigend met 20-29.

Foreholte en HVBS begonnen allebei afwachtend. Al snel stond het 3-3. De ploeg van Patrick Jordaan kreeg vervolgens wat meer grip op de tegenstander en liep uit naar 4-9. Vooral verdedigend stonden de Voorhouters ijzersterk, waar de Spakenburgers veel moeite mee hadden. Dit spel werd doorgezet tot 7-13. Foreholte ervaarde echter net voor rust een zwakkere periode: de paars-zwarten, met een vrouw minder, lieten HVBS terugkomen tot 11-14. Met deze tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Na rust wist Foreholte goed waar het steken had laten vallen. Op deze manier werd het optimisme van HVBS niet beloond. Ondanks dat Foreholte nog een speelster van het veld gestuurd zag worden met een tijdstraf, waardoor de ploeg met drie speelsters en een keepster door moest, kon de thuisploeg maar één keer scoren. Toen de Voorhouters weer compleet waren, liepen ze kinderlijk eenvoudig uit. Met maar liefst acht goals, zonder een enkele te incasseren, stond het een kwartier voor tijd 12-22. HVBS kon niet veel meer inbrengen in de slotfase, waardoor de wedstrijd eindigde in 20-29.

Volgende week wacht de eerste echt sterke tegenstander voor Foreholte. Beekse Fusie Club 1, gedegradeerd uit de Eredivisie vorig jaar, komt op bezoek in sporthal de Tulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in