Foto: Maaike van de Reep/archief.

Voorhout – Foreholte dames 1 is er niet in geslaagd om zaterdag in sporthal De Tulp te winnen. In eigen huis moesten de Voorhouters hun meerdere erkennen in SEW 2: 25-30.

De bezoekers uit Nibbixwoud startten bijzonder sterk en kwamen in no-time op een voorsprong van 0-4. Na een time-out aan de Voorhoutse zijde, waarbij een aantal tactische aanpassingen in de verdediging werden doorgevoerd, kwam Foreholte knap terug tot 5-5. De gelijk opgaande wedstrijd werd vertaald in de score, tot tien minuten voor de rust, toen SEW plotseling uitliep tot 12-20.

Ook in de rust werden de nodige veranderingen gedaan aan de verdediging. Dit pakte op het eerste oog goed uit, maar het team van Patrick Jordaan kwam toch fors achter te staan (15-25). De spanning leek uit de wedstrijd, maar Foreholte kreeg een nieuwe opleving na tien minuten in de tweede helft. Een poging om de score goed te maken volgde, waarin de Voorhouters pit lieten zien en veel scoorden. De achterstand van negen punten werd omgezet in een score van 21-25. Heel even kwam er geloof terug bij de supporters in sporthal De Tulp, maar de vermoeidheid begon een steeds grotere rol te spelen bij het team van Patrick Jordaan, die over een gehavende selectie beschikte. Het fittere SEW speelde de wedstrijd uiteindelijk comfortabel uit tot 25-30.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in