Voorhout – Foreholte ontving zaterdagmiddag degratiekandidaat Kagia. De Voorhoutse formatie bevond zich voorafgaand aan het duel tegen de Lisserbroekers, met nog vier wedstrijden voor de boeg,  slechts vier punten boven de p/d streep, waardoor het zaak was de punten in eigen huis te houden.

Voor Kagia is het water inmiddels tot aan de lippen gestegen. De ploeg van Koen van der Vlugt bevindt zich op een directe degradatieplaats en dient nog minimaal zes punten goed te maken op FC Oudewater en EMM’21 om via de nacompetitie nog kans te maken op handhaving in de Tweede Klasse.

De belangen waren dus groot in Voorhout, waarbij de thuisploeg haar ware bedoeling vanaf de aftrap duidelijk maakte. Na eerdere mogelijkheden voor Boet Ligtvoet en Swen Veenstra stond de 1-0 na veertien minuten alsnog op het scorebord. Nadat Joost Jansze in de Kagia-zestien tegen het gras was gewerkt, benutte Lars Berg de toegekende elfmetertrap feilloos.

Na een klein half uur beet Kagia voor het eerst van zich af via een gevaarlijke kopstoot die echter de roos miste. Dat Julian Autar direct hierna het nylon wel wist te vinden betekende echter geen 2-0 voor de thuisploeg. Een vlagsignaal wegens buitenspel gooide voor de thuisploeg roet in het eten.

De nauwkeurigheid ontbrak hierna aan beide zijden om voor de thee tot scoren te komen, zodat de spanning er na de doelwisseling nog volledig inzat. Kagia wachtte na de doelwisseling nog even af, om na een uur spelen het gaspedaal wat verder in te drukken. Dat leverde de bezoekers drie uitstekende mogelijkheden op, waarbij bij de beste Lisserbroekse kans de lat voor Foreholte redding moest brengen. Kagia, dat met haar krachten smeet, moest in de slotfase definitief het hoofd buigen voor de gastheren. Met nog een kleine tien minuten op de klok belandde uit een snelle Voorhoutse-counter een kopbal van Julian Autar op de binnenkant van de paal, waarna Quinten Wanna in de rebound uiteindelijk de 2-0 verzorgde. Met die goal was het verzet van Kagia gebroken, waarna Thom Steendam in the dying seconds de 3-0 eindstand op het scorebord zette.

Door deze zege verschaft Foreholte zich de broodnodige lucht op de ranglijst. Dat is nodig ook, want  a.s. zaterdag staat Foreholte voor een bijzonder lastige opgave als het op bezoek gaat bij koploper VUC. Aftrap om 14.30 uur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in