Voorhout – Na de kansloze 2-0 nederlaag bij FC Oudewater van een week terug, kreeg Forholte zaterdagmiddag in eigen huis de mogelijkheid om de bittere smaak van dat verlies weg te spoelen. Tegen middenmoter Alphia leek het er heel lang op dat er een benauwde 1-0 overwinning uit de bus zou rollen. In de ultieme slotfase produceerde de bezoekende ploeg uit Alphen aan den Rijn zowaar de gelijkmaker. Gezien het onderlinge krachtsverschil gedurende de wedstrijd mocht Foreholte zich na afloop afvragen hoe het mogelijk was dat de drie punten deze middag niet in eigen huis werden gehouden.

Voor Foreholte liep het van meet af aan vlotjes. Halverwege de eerste helft krulde Boet Ligtvoet het leer uit een vrije trap keurig over de Alphia-muur om het speeltuig vervolgens tegen de touwen te laten ploffen (1-0). Die voorsprong kon tot de thee niet verder worden uitgebreid door Foreholte, maar omdat ook Alphia tot weinig aanvallend gevaar in staat was, stond de magere Voorhoutse voorsprong halverwege nog altijd op het scorebord. Daarbij mocht de thuisploeg alsnog niet klagen dat Alphia op slag van rust bij de eerste en enige grote mogelijkheid vergat om de stand alsnog in evenwicht te brengen.

Na de thee drukte Foreholte de gasten terug op eigen helft. Met name Gregor Zalewski toonde zich daarbij een ware plaag voor de Alphia defensie. Die diende alle zeilen bij te zetten om de score niet verder op te laten lopen. In een overigens stevig duel haalden de bezoekers alles uit de kast om op de been te blijven. Dat lukte, waarbij de thuisploeg het zich mocht aanrekenen dat er niet verder afstand werd genomen van Alphia.

Dat kwam Foreholte in de slotminuten bijzonder duur te staan. Nadat Julian Autar namens Foreholte na 83 minuten met rood mocht inrukken wegens een harde overtreding, was het bij het scheiden van de markt raak voor Alphia. Foreholte mocht het zichzelf aanrekenen dat defensief gestuntel in de 88e minuut door de gasten adequaat werd afgestraft (1-1). De gelijkmaker kwam als een mokerslag aan bij Foreholte dat even later als moreel verliezer van het veld stapte na een duel waarin het de verdiende winst volkomen onnodig uit handen had gegeven.

Wegens een gepland beker- en inhaalprogramma komt Foreholte volgende week niet in actie. Op 28 oktober hervat de Voorhoutse formatie de competitie met een uitwedstrijd bij UVS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in