Voorhout – Na de benauwde 2-1 zege van een week eerder op SVC’08 legde Foreholte zaterdagmidddag een bezoek af bij RCL. De Leiderdorpse formatie die zich vooraf met zeven punten nog net boven de gevarenzone bevond, kon de punten hard gebruiken. Voor Foreholte, dat tot zaterdag twee punten meer bij elkaar voetbalde, was winst eveneens geboden om naar boven in plaats van naar beneden te moeten kijken. Uiteindelijk leek een remise in de maak. De winnende RCL-treffer in blessuretijd bezorgde Foreholte in een kletsnat Leiderdorp ook nog eens een ijskoude douche op.

Onder barre weersomstandigheden werd op sportpark De Bloemerd het hoofdveld ingeruild voor het tweede veld. Dat leverde een wedstrijd op waarin beide ploegen niet alleen met elkaar, maar ook met de voortdurende neerplenzende regen hadden af te rekenen. In een gelijkopgaand duel mocht de thuisploeg zich voor de thee nog het meest tevreden voelen. Een door RCL vanaf het middenveld op de rechtervleugel bezorgde bal, werd vervolgens laag voorgegeven waarna de 1-0 achter Foreholte-goalie Piet Meeuwissen werd binnengelopen. Hevige Voorhoutse protesten dat het hier een buitenspeldoelpunt betrof werden door de arbitrage echter weggewuifd.

Met een 1-0 achterstand halverwege was het na de doelwisseling dus alle hens aan dek voor Foreholte om daar verandering in aan te brengen. Dat leverde na een uur spelen de Voorhoutse gelijkmaker op, waarna beide ploegen op zoek gingen naar meer. Dat lukte aan beide zijden overigens niet zodat een remise in het verschiet lag. Daar dacht Pascal Brasker in blessuretijd echter anders over. Zijn 2-1 bezorgde RCL op de valreep drie kostbare punten, terwijl een zwaar teleurgesteld Foreholte haar inspanningen deze middag niet beloond zag worden.

Foreholte is over een week gastheer voor HVV. Op De Elsgeest wordt om 15.00 uur afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in