Voorhout – Na twee remises op rij, diende Foreholte in eigen huis de punten zien binnen te halen tegen het Wassenaarse SVC’08. Door de versterkte degradatieregeling, die dit seizoen van kracht is in 2C, was winst voor de Voorhoutse formatie geboden om na een uitstekende seizoensstart niet verder terug te vallen na de mindere resultaten van de afgelopen weken. Uiteindelijk lukte het Foreholte de punten in eigen huis te houden, maar daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De 2-1 zege mocht dan ook zwaarbevochten worden genoemd.

Tegen een sterk verdedigend opererend SVC’08 keek Foreholte al na tee minuten tegen een 0-1 acherstand aan. Een uitworp van Foreholte-goalie Piet Meeuwissen werd per kerende post door SVC’08 koppend geretourneerd, waarna de hierop volgende inzet de 0-1 betekende. De bezoekers zochten de verdedigende stellingen hierna direct op. Toch leverde dat de thuisploeg via Melle Rekvelt twee uitstekende kansen op. Goals bleven echter uit. Kort voor de thee was het bij een Wassenaarse hoekschop bijna weer raak. Een scrimmage voor de roodwitte goal leverde op de valreep net geen treffer op.

De 0-1 halverwege moest Foreholte aanzetten tot grotere daden. Aanvankelijk lukt dit niet, maar na iets meer dan een uur spelen was het dan toch raak. Een eerste poging van Sam Lemmers werd door de SVC’08 goalie nog wel gekeerd gekeerd, maar in de de herkansing viel de 1-1 alsnog. Kort hierna
werd een mislukte Foreholte-hoekschop opnieuw ingebracht door Olle Roffelsen. De weggewerkte bal was vervolgens een prooi voor Boyd Slobbe die de 2-1 vanaf randje zestien op het scorebord zette.

Wat volgde was een hectisch restant van de tweede helft waarin SVC’08 de paal raakte, terwijl de thuisploeg hierna vergat de wedstrijd voortijdig in het slot te gooien. SVC’08 zette nog wat meer aan, maar slaagde er niet in om op gelijke hoogte te komen waardoor Foreholte als overwinnaaar in de kleedkamer terugkeerde.

Over een week is RCL de volgende tegenstander van Foreholte is RCL. Op sportpark De Bloemerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in