Foto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte heren 1 heeft het onderlinge duel om pole position voor promotie met Handbal Twente weten te winnen. Op neutraal terrein in Aalsmeer wonnen de Voorhouters met 28-33.

Het onderlinge duel was bedoeld om uit te maken wie als eerste mag promoveren, mocht een ploeg uit een hogere divisie zich terugtrekken. Elk jaar mogen de nummers twee uit elke hoofdklasse aangeven of zij kans willen maken op promotie. Van de vier hoofdklasses gaven twee ploegen aan dit wel te willen: Foreholte en Handbal Twente. Een onderlinge wedstrijd moest uitmaken wie als eerste recht zou hebben op promotie.

Met ongeveer honderd meegereisde supporters kleurde sporthal de Bloemhof in Aalsmeer paars. Deze fans zagen dat hun ploeg, Foreholte, de openingsfase al snel naar zich toetrok en op een voorsprong van 3-0 kwam. Twente speelde fysiek, wat keihard werd afgestraft door de arbitrage. Na twintig minuten moest de spelverdeler van de ploeg uit Almelo het veld verlaten met een rode kaart, na drie tijdstraffen van twee minuten. Desondanks verkleinde Twente de marge naar 10-11. De spanning was geen moment verdwenen uit de wedstrijd, want beide ploegen bleven scherp spelen. De ruststand bedroeg 13-16.

Na rust kwamen de paars-zwarten het beste uit de kleedkamer. De voorsprong van 13-16 werd al snel uitgebreid naar 14-20. Het spelbeeld bleef in het tweede bedrijf hetzelfde: veel tijdstraffen en snel spel. Foreholte was vooral sterk in de omschakeling, waar de Voorhouters vaak een overtalsituatie creëerden. Toch kon Twente terugkomen naar 19-20, toen Foreholte twee spelers miste door tijdstraffen. Met nog twintig minuten op de klok volgde een spannende slotfase, waarin de ploeg van Roger Haagmans de overwinning naar zich toe kon trekken. Drie minuten voor tijd was de voorsprong 27-32 en bleek de buit binnen voor Foreholte. De wedstrijd eindigde in 28-33.

Foreholte heren 1 met sponsoren (foto: Maaike van de Reep).

Door deze overwinning staat Foreholte op de beste plek om te promoveren. Mocht een ploeg zich terugtrekken uit de Tweede Divisie, zal die plek ingevuld worden door de Voorhouters. Op dit moment zitten de paars-zwarten dus nog in de wachtkamer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in