Foto: Maaike van de Reep

Voorhout – Het is Foreholte heren 1 niet gelukt om punten te pakken tegen koploper Hellas 3. In de eigen sporthal De Tulp gaven de Voorhouters in de slotfase een voorsprong weg van twee punten, waardoor het ervaren team uit Den Haag er toch met de winst vandoor ging: 22-23.

Hellas had nog geen punten verspeeld in de Tweede Divisie en dus wist Foreholte dat het een lastige avond zou krijgen. Toch was de openingsfase voor de paars-zwarten, die fanatiek gesteund werden door het publiek. De oud-Eredivisiespelers van de bezoekers wisten de wedstrijd echter al snel naar de hand te zetten en kwamen op voorsprong, wat bijna de gehele eerste helft in stand werd gehouden. Foreholte knokte zichzelf voor rust nog terug naar een gelijke stand, waardoor beide ploegen gingen rusten met een tussenstand van 12-12.

In het tweede bedrijf werd duidelijk dat de teams echt gelijkwaardig waren, ondanks het verschil op de ranglijst. Ditmaal was het Foreholte die op voorsprong kwam en dit een lange tijd vast wist te houden. Het bleek ook een wedstrijd te worden die getekend werd door de arbitrage, gezien het feit dat er soms eigenaardige beslissingen werden gemaakt. Zo werd een bal die via het dak van de zaal achter de keeper van Foreholte belandde goedgekeurd, tot verbazing van eigenlijk iedereen in sporthal De Tulp. Beide teams lieten zich echter niet kennen en gingen strijdvaardig door met handballen, waar het spannender en spannender werd richting het einde van de wedstrijd. Foreholte stond vier minuten voor tijd namelijk twee punten voor, maar Hellas drong aan. De ervaring en de fijne kneepjes van het handbalvak aan Haagse zijde zorgden er uiteindelijk voor dat Hellas langszij kwam, ook omdat de Voorhouters wat slordiger ging spelen. De voorsprong werd weggegeven en Hellas wist met een punt voorsprong te winnen. Hierdoor lukte het Foreholte niet om een stunt te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in