Foreholte heren 1 (foto: archief).

Voorhout – Foreholte heren 1 is de gedeelde koppositie kwijt in de Hoofdklasse D. In de topper tegen nummer drie Domstad werd nipt verloren: 26-24.

De Voorhoutse handballers waren favoriet door hun plek op de ranglijst en de eerdere wedstrijd dit seizoen. In oktober werd in sporthal de Tulp met 21-20 gewonnen, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Dit gebeurde ook, want in de eerste helft ging het spel voornamelijk gelijk op. De Utrechters scoorden veel van afstand, terwijl Foreholte hier en daar kansen liet liggen. De ruststand bedroeg dan ook 12-10 voor de thuisploeg.

In het tweede bedrijf werd het steeds duidelijker dat de wedstrijd op afronding zou worden beslist. De paars-zwarten hadden moeite met rust houden voor de goal, terwijl Domstad zowel van afstand als via snelle bewegingen tot scoren kwam. Hierdoor werd een gat geslagen van vijf punten, wat dan telkens door Foreholte werd gedicht tot twee. Op dit ritme speelde de tweede helft zich af, waarna de wedstrijd eindigde in 26-24.

Foreholte heren 1 staat nu op de tweede plaats achter Zaanstreek. Volgende week hebben de Voorhouters direct de kans om opnieuw de koppositie te delen: Zaanstreek komt op bezoek in sporthal de Tulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in