Foto: Maaike van de Reep/archief.
Foto: Maaike van de Reep

Voorhout – In een weekend met een dubbel gevoel heeft Foreholte heren 1 een ruime overwinning weten te boeken. In sporthal de Tulp wonnen de handballers met 38-14 van U.S. 2.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden, vanwege het overlijden van de moeder van één van de Voorhoutse spelers. De paars-zwarten speelden daarnaast met rouwbanden. Na dit waardevolle begin kon Foreholte knap de knop omzetten en werd er in hoog tempo gehandbald. Het sluwe U.S. kon aan het begin van de wedstrijd nog met het niveau mee maar werd uiteindelijk kapot gespeeld. De studenten uit Amsterdam hadden maar twee wissels, waar Foreholte een volle bank had. Zo bedroeg de ruststand dan ook 16-9.

Na rust slaagden de Voorhouters er in het tempo even hoog te houden als in het eerste bedrijf. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe zwaarder het werd voor de bezoekers. Mede hierdoor bleef Foreholte de marge maar vergroten, met een eindstand van 38-14 als gevolg.

De handballers uit Voorhout zien zichzelf als uitgeschakeld voor de titel, waar Zaanstreek vijf punten los staat. Wel gaan de handballers nog voor de tweede plek, die nu in het bezit is van Domstad. Alleen de kampioen promoveert direct maar mocht een ander team zich terugtrekken uit de Tweede Divisie, kan het voorkomen dat de nummer twee ook promoveert. Het verschil tussen Foreholte en Domstad is één punt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in