Foreholte heren 1 (foto: archief).

Voorhout – Foreholte heren 1 heeft de eerste competitiewedstrijd van 2023 gewonnen. In Purmerend werd Vido met 17-37 verslagen.

Vido was de eerste tegenstander die Foreholte dit seizoen voor de tweede keer tegenkwam. In oktober werd in Voorhout met 41-19 gewonnen. Deze wedstrijd had hetzelfde spelbeeld, wat al in de openingsfase duidelijk werd. Al vlug stond het 1-5, wat werd uitgebreid naar 4-8. Ondanks de comfortabele voorsprong werden er nog veel kansen gemist. Door een sterk keepende Dyon van der Linden werd er in het Foreholte-doel ook veel tegengehouden, waardoor de ruststand 8-17 bedroeg.

De Voorhouters moesten elkaar in de rust scherp houden, met gemakszucht op de loer. Desondanks begonnen de paars-zwarten slordig, met opnieuw veel gemiste kansen. Foreholte wilde ook het doelsaldo graag opkrikken, wat uiteindelijk leek te lukken. Net als in de eerste wedstrijd was de conditie van de bezoekers een stuk beter. Hierdoor liep de score op, waarna de wedstrijd eindigde in 17-37.

De Voorhouters staan samen met Zaanstreek, de enige tegenstander waar vooralsnog van werd verloren, bovenaan in de hoofdklasse. Met Domstad en Volendam wordt de top vier compleet gemaakt, waarin iedereen van elkaar kan winnen. Volgende week wacht nummer vijf Hercules in sporthal de Tulp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in