Voorhout – Na de nipte 1-2 winst bij Kagia ontving Foreholte zaterdagmiddag koploper VUC op sportpark De Elsgeest. Om de kloof met de lijstaanvoerder terug te brengen tot vier punten was winst geboden voor de ploeg van trainer Mario Koswal. Na een 0-2 achterstand halverwege, knokte Foreholte zich fantastisch terug in de wedstrijd. De 2-2 na 57 minuten bood Foreholte zelfs uitzicht op meer. Na een bloedstollende laatste halfuur stond die stand na het laatste fluitsignaal echter nog altijd op het scorebord.

Hoewel de goede bedoelingen er waren, had Foreholte voor de thee alle moeite om de koploper bij te benen. De eerste mogelijkheid was nog wel voor de Voorhouters, maar omdat Thijs van Gils te hoog mikte ging dat Foreholte-feestje niet door. VUC, dat steeds loerde op de omschakeling via haar snelle vleugelspitsen, kwam na ruim een kwartier na slap ingrijpen van de Foreholte-defensie via een droge knal op een 0-1 voorsprong. Nadat Jimmy Voorn op de doellijn nog voor redding had kunnen zorgen, stond de 0-2 binnen het halfuur op het scorebord toen een lage voorzet vandichtbij binnen gelopen kon worden. Dat kort hierna de 0-3 niet viel, zorgde ervoor dat het hierna nog een wedstrijd bleef. Het had voor de thee zelfs nog mooier kunnen worden als opnieuw Van Gils na een vlotte Foreholte aanval voor de aansluitingstreffer had gezorgd.

Na de doelwisseling lukte het Foreholte wel om terug te komen in de wedstrijd. Na 53 minuten mocht Gregor Zalewski zich laten feliciteren door op aangeven van Melle Rekvelt de 1-2 op het scorebord te zetten. Vier minuten later zette Lars Berg zijn ploeg naast de gasten door  de 2-2 bij de tweede paal binnen te lopen.

Foreholte rook dat er deze middag meer inzat. Zo stuiterde het leer na een kopbal van Melle Rekvelt via de onderkant van de lat weer terug in het veld, terwijl ook Thijs van Gils in de slotfase de winnende treffer op zijn schoen had. Het vol op de aanval spelende Foreholte liep daarbij wel de kans om tegen een doeltreffende counter van de Haagse formatie aan te lopen. Zover kwam het echter niet en als Julian Autar in de slotminuut het overzicht had weten te bewaren, zouden de punten in het kletsnatte Voorhout bij Foreholte zijn beland. Zover kwam het niet, zodat er na een aantrekkelijk duel een 2-2 eindstand op het scorebord prijkte.

Op zaterdag 20 januari a.s. hervat Foreholte de competitie met een thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in