Voorhout – Met vier punten voorsprong op de naaste belager in de strijd om de nacompetitie startte Foreholte in eigen huis tegen CSW. Die ploeg kon de punten nog beter gebruiken omdat de marge met de beruchte rode streep voor hen slechts twee punten bedroeg.

Dat leidde tot een eerste helft waarin Foreholte het betere van het spel had, maar waarin de gasten de beste kansen voor zich opeisten. Dat leidde, mede door enkele goede ingrepen van Foreholte-goalie Matthijs Guijt en een reuzenkans die door de CSW-aanval om zeep werd geholpen, niet tot doelpunten. Foreholte zelf liet aanvallend bitter weinig zien, zodat de thee met een 0-0 tussenstand werd bereikt.

Na de doelwisseling werd het er in Voorhout wat het spelbeeld betreft niet beter op. Het duurde bijna 30 minuten voordat er weer iets te beleven viel op sportpark de Elsgeest. Verder dan een zwakke kopbal van Foreholte-invaller Stan Spies kwam de thuisploeg bij die actie niet. Dat was voor Foreholte alsnog het sein om de aanval op te zoeken. CSW moest alle zeilen bijzetten om op de been te blijven, maar leek dat ene, o zo gekoesterde punt mee huiswaarts te nemen.

Het venijn zat ‘m echter in de staart. In blessuretijd ging Thijs van Gils naar de grond in de CSW-zestien. De toegekende strafschop werd hierna door Lars Berg koeltjes benut (1-0), zodat drie belangrijke punten in Voorhout bleven. Aan CSW-zijde viel na het tumult dat ontstond na het toekennen van de strafschop nog een rode kaart, maar die prent had verder geen invloed op de einduitslag.

Foreholte kon na het laatste fluitsignaal dan ook opgelucht halen. Het tweedeklasserschap is door deze zege verlengd. Na een sterk wisselend seizoen kan rood-wit zich opgaan maken voor de laatste wedstrijd van dit seizoen, die afgesloten wordt bij Nieuwkoop. De gastheren zijn nog altijd niet veilig en kunnen de punten dus nog goed gebruiken. Aftrap om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in