Foto: Orange Pictures / archief

Voorhout – Foreholte startte de nacompetitie om een plaats in de Eerste Klasse met een uitwedstrijd bij fusieclub SVOD’22. In het verre Zeeland diende de formatie van oefenmeester Mario Koswal in een knock-outduel af te rekenen met de eersteklasser uit Domburg/Oostkapelle.

Op deze zonovergoten zaterdagmiddag openden beide ploegen op sportpark Duinhelm in  een hoog tempo. Die vlotte openingsfase leverde aan beide zijden overigens geen echte mogelijkheden op. Toch was het Foreholte dat na exact een kwartier spelen de leiding pakte. De SVOD defensie kreeg de bal niet weg uit de eigen zestien waarna Jimmy Voorn er als de kippen bij was om de 0-1 binnen te werken. Die  Voorhoutse voorsprong was overigens geen lang leven beschoren. Binnen zestig seconden lag de bal achter goalie Piet Meeuwissen toen Salim Achoui knap naar binnen draaide om vervolgens op fraaie wijze de bovenhoek te vinden (1-1).

In het vervolg van het eerste bedrijf hield de thuisploeg het beste van het spel zonder daarbij Foreholte echt pijn te doen. De bezoekers hanteerden in die fase vooral de lange bal en kregen daarbij via Rick Brabander de beste mogelijkheid. De Voorhoutse aanvaller stuitte echter op goalie Bart van Wuyckhuyse.

De 1-1 halverwege beloofde de nodige spanning voor de tweede helft en die kwam er ook. SVOD’22 wist dat bij verlies degradatie een feit was maar kwam niet echt aan voetballen toe, terwijl Foreholte te veelvuldig de lange bal bleef hanteren. Zo ontspon zich een duel dat het vooral van de spanning moest hebben.

Met het naderen van het laatste kwart van dit duel kreeg Foreholte het nog een stukje lastiger met de Zeeuwse formatie. Toch wenste de op kracht voetballende Voorhouters het hoofd niet te buigen voor de verzorgder spelende thuisploeg. Daarmee bleek een verlenging onontkoombaar. Te meer omdat Sam Lemmers  kort voor tijd bij de enige Voorhoutse mogelijkheid na de thee zijn inzet rakelings over het vijandelijke doel zag verdwijnen.

Dat betekende een extra half uur voetbal na negentig slopende minuten. Daarin greep invaller Stan Spies bijna vanaf de aftrap zijn kans om Foreholte weer op voorsprong te zetten door de luid bejubelde 1-2 binnen te werken.

Dat was het sein voor SVOD om alles op de aanval te gooien. Een uitstekende redding van goalie-Meeuwissen voorkwam erger voor de bezoekers, die schadevrij het laatste kwartier haalde. Met de moed der wanhoop trachtte SVOD de meubelen nog te redden. De thuisploeg verviel echter in een steeds slordiger speelspeelstijl. Een kolfje naar de hand van Foreholte dat knokkend voor elke meter de 1-2 over het eindsignaal sleepte.

In de tweede ronde van de nacompetitie neemt Foreholte het a.s. zaterdag, eveneens in een ‘do-or-die’ duel op tegen VV Nieuwerkerk. Mocht Foreholte ook deze ronde overleven, dan staat een week later de finalewedstrijd om een plek in de Eerste Klasse op neutraal terrein op het programma.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in