Voorhout – Foreholte nam het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen de nummer vier van de ranglijst, het Leiderdorpse RCL. Om dit seizoen niet meer in de problemen te komen, was winst geboden voor de Voorhouters, die dit seizoen overigens wisselvallig blijven presteren.

Dat leverde op De Elsgeest een duel op waarin voor de thee niet werd gescooord. De eerste mogelijkheid was na ruim een kwartier voor de thuisploeg. Op aangeven van Stan Spies mikte Thijs van Gils echter net te hoog. Beide ploegen hielden elkaar vervolgens in evenwicht, waarna de bezoekers na 35 minuten tot tweemaal toe aan de poort rammelden bij Piet Meeuwissen. Ook hier kwam Foreholte met de schrik vrij, zodat het tot na de thee wachten bleef op de openingsgoal.

Na de doelwisseling trok RCL het spel naar zich toe en dat resulteerde na 53 minuten in de 0-1. Na een fraaie steekpass rondde Pascal Brasker vrij voor Piet Meeuwissen koeltjes af. Met een driedubbele wissel trachtte Foreholte-trainer Mo Bougrine de bakens te verzetten, maar dat kon niet voorkomen dat RCL al snel een volgende kans kreeg, waarbij goalie-Meeuwissen zijn ploeg op de been hield.

Met nog een half uur te gaan was het Foreholte dat steeds meer aandrong. RCL wenste haar voorsprong echter niet prijs te geven. Hoewel invaller Quinten Wanna en vervolgens Tijs van Gils in kansrijke positie voor de RCL-goal verschenen bleef de stand ongewijzigd. Bij het ingaan van de slotfase was het opnieuw Van Gils die op aangeven van Jimmy Voorn dicht bij de gelijkmaker was. Ook dit keer zocht de Voorhouter het doel echter net iets te hoog. De beste en laatste echt grote Voorhoutse mogelijkheid was hierna voor Quinten Wanna. De invaller vond echter de RCL-sluitpost op zijn weg.

Door deze nederlaag blijft het oppassen geblazen voor Foreholte, dat a.s. zaterdag op bezoek gaat bij HVV. De Haagse formatie maakt dit seizoen nog altijd kans op de hoofdprijs en zal haar huid dan ook duur willen verkopen. Aanvang om 14.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in