Stan Spies bezorgt Foreholte met late goal drie punten op bezoek bij EMM'21 (archieffoto: Orange Pictures)

Voorhout – Op Sportpark Elsgeest trok Foreholte na negentig minuten verdiend met 2-1 aan het langste einde tegen het Bodengraafse ESTO. Door deze zege nestelden de Voorhouters zich tevens op de derde plaats van de ranglijst.

Nog belangrijker voor Foreholte was dat door deze zege de ploeg nog volop in de race is voor de derde periodetitel. Voor het zover was viel er wel het een en ander te beleven in noteren over dit duel waarin Foreholte goed uit de startblokken kwam. Nadat een aantal mogelijkheden in rook waren opgegaan mocht Sam Lemmers na twintig minuten aanleggen vanaf de strafschopstip. Dit buitenkansje was echter niet aan hem besteed. Vijf minuten later was het echter wel raak voor de thuisploeg toen Stan Spies het net wel wist te vinden (1-0).

Foreholte bleef hierna de bovenliggende ploeg en werd daarvoor op slag van rust beloond toen Joost Jansze met een mooie krulbal de 2-0 liet aantekenen. Hoewel de gastheren na de thee op de ingeslagen weg leken door te gaan, krabbelde ESTO gaandeweg de tweede helft op. De 2-1 na precies een uur spelen bracht de spanning weer volledig terug op De Elsgeest. Daarbij moest het aluminium Foreholte te hulp komen om de gelijkmaker te voorkomen. Dat nam niet weg dat Foreholte de slotfase glansrijk doorkwam, hoewel Foreholte-verdediger Ligtvoet diep in blessuretijd nog met een rode prent op zak mocht inrukken wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. De overwinning kwam voor de thuisploeg echter niet meer in gevaar zodat er drie kostbare punten konden worden bijgeschreven.

Met alleen nog een uitwedstrijd bij ASC en een thuisduel tegen Oudewater op het programma gaat de Voorhoutse formatie nog een spannende slotfase van de competitie tegemoet.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in