Voorhout – Foreholte dient dit seizoen nog wel de nodige punten te pakken om niet alsnog in gevaar te komen. Op bezoek bij SVC’08, dat in dat opzicht de punten ook goed kon gebruiken, rolde er in Wassenaar een gelijkspel uit de bus.

De gastheren gingen direct vanaf de aftrap op zoek naar een voorsprong. Foreholte, dat veel behoedzamer opereerde, liet in de openingsfase weinig van zich horen. Op een halve kans voor Peer Ligtoet na, viel er aan het Voorhoutse front in eerste instantie weinig te noteren. Het duel ging vervolgens gelijk op waarbij Gregor Zalewski namens Foreholte de roos net miste, terwijl Jimmy Voorn aan de overzijde een Wassenaarse inzet nog net wist te blokkeren.

Voor het overige viel er weinig te beleven in dit duel, waarin Foreholte-doelman Piet Meeuwissen nog voor de thee met een knappe redding de 0-0 tot ruststand verhief. Na de doelwisseling was het de fel spelende thuisploeg die na 52 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Slecht uitverdedigen aan Voorhoutse zijde was hier mede debet aan. Dat de gastheren na een terechte rode prent kort na de openingstreffer tot een tiental waren gereduceerd, bezorgde Foreholte alsnog de mogelijkheid om iets aan de achterstand te doen. De thuisploeg gooide vervolgens alles in de strijd om het duel zoveel mogelijk te ontregelen tegen een tot de achtervolging gedwongen Foreholte.

Veel leverde dat de Voorhouters niet op. SVC’08 compenseerde de ondertalsituatie met een flinke dosis werklust zodat  een rood-witte nederlaag met het ingaan van de slotfase steeds dichterbij kwam. De thuisploeg die de bus in de slotfase in de eigen zestien parkeerde leek de volle buit in te gaan pikken tegen de met de moed der wanhoop spelende Voorhouters. Uiteindelijk was het Lars Berg die Foreholte op de valreep met een late gelijkmaker aan een benauwd punt hielp. Bij de 1-1 bleef het zodat Foreholte alsnog met een puntje op zak huiswaarts keerde.

A.s. zaterdag komt RCL in sportpark De Elsgeest op bezoek. Aftrap om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in