Voorhout – Foreholte speelde zich via een nipte overwinning op SCW een week geleden veilig in de Tweede Klasse C. De ploeg van trainer Mo Bougrine verscheen daarmee in en tegen Nieuwkoop zorgenvrij aan de aftrap. De gastheren hadden nog een enkel puntje nodig om zich definitief in veilige haven te spelen. De belangen waren daarmee groot voor de thuisploeg. Dat leverde een gelijkopgaand duel op waarin de thuisploeg na een 1-0 voorsprong halverwege die tussenstand over de streep trok.

Nadat Foreholte de eerste twee mogelijkheden had gekregen, goalie Thomas Boekestein redde onder andere knap op een inzet van Stan Spies, was het in de 17e minuut aan de overzijde wel raak, toen Dave Verhage met een intikker de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette.

Foreholte bleek niet uit het veld geslagen door deze achterstand. Een uitstekende inzet van Gregor Zalewski werd na een klein halfuur opnieuw door goalie Boekestein op uitstekende wijze gepareerd. Hierna voerde Foreholte de druk nog wat verder op, maar dat resulteerde niet in het gewenste resultaat tegen de gastheren die de 1-0 koesterden. Veel viel er echter niet meer te beleven zodat de rust met deze tussenstand inging.

Na de doelwisseling bleef Foreholte zoeken naar de gelijkmaker. Daarbij hadden de Voorhouters de pech dat een inzet van Stan Spies na 55 minuten via de onderkant van de lat weer in het veld terugkeerde. Halverwege het tweede bedrijf had de thuisploeg het duel in het slot kunnen gooien. Tot drie maal toe werd mogelijkheden op een 2-0  voorprong echter om zeep geholpen. Het duel bleef hierna op en neer golven, waarbij Foreholte bij het ingaan van de slotfase eveneens verzuimde om te scoren.

Daar bleef het bij op sportpark De Dulen waar Foreholte afsloot in mineur, terwijl bij de thuisploeg de handen in de lucht gingen na de belangrijke 1-0 zege waardoor het tweedeklasserschap defintief werd veiliggesteld.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in