Foto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft in de eigen sporthal De Tulp verloren van Kwiek 2. De Voorhouters speelden slordig en zagen de bezoekers in een aantal fases rap uitlopen: 25-32.

Kwiek, die bekend staat om de goede jeugdopleiding, kwam goed voor de dag in Voorhout. De nummer acht uit de Eerste Divsie, twee plaatsen onder Foreholte, profiteerde maximaal van de foutjes van de thuisploeg. Foreholte kwam namelijk op voorsprong in de openingsfase, maar miste vervolgens te veel kansen. Kwiek kwam terug en boog de achterstand om in een 11-12 voorsprong. Vlak voor rust zakte Foreholte ook flink in. Ballen werden te makkelijk verspeeld en de afwerking was niet zuiver. De bezoekers uit Raalte zaten daarentegen beter in de wedstrijd en bleven maar scoren, waardoor de ruststand 12-18 bedroeg.

Ook na rust toonde Kwiek goed spel. Foreholte kwam matig uit de kleedkamer en de marge werd al snel vergroot naar tien punten. De Voorhouters misten ook nog enkele penalty’s, waardoor de spanning al vroeg in de tweede helft uit de wedstrijd was. Wel wist de thuisploeg in de slotfase nog een aantal keer te scoren. De schade werd uiteindelijk beperkt tot 25-32, maar spannend werd het niet meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in