Voorhout – Foreholte blijft dit seizoen wisselvallig presteren. Met 22 punten bezet de ploeg van Mo Bougrine na deze zaterdag de zesde plek op de ranglijst na de teleurstellende 2-2 bij laagvlieger Olympia. Dat leek vooraf de ideale tegenstander om een sprongetje te maken op de ranglijst, waardoor er ook wat meer afstand zou worden genomen van de clubs in de gevarenzone.

Tegen de soms op het randje spelende thuisploeg had Foreholte alle moeite van de wereld om de toon te zetten. Hoewel de Voorhouters zich de beter voetballende ploeg mochten noemen, was het juist de thuisploeg die veelal met lange ballen de goal van Piet Meeuwissen opzocht. Toch zag het er na twintig minuten spelen goed uit Voor Foreholte. Een overtreding op Jimmy Voorn leverde een strafschop op die door Lucas Berg onberispelijk werd ingeschoten (0-1). Nadat de kans op een tweede treffer verloren was gegaan, kwam Olympia nog geen tien minuten later langszij toen een listig stiftje goalie Meeuwisen tot een geslagen man maakte (1-1).

Met die stand werd de rust bereikt, waarna Foreholte na 53 minuten in de achtervolging werd gedwongen, toen na een Gouds zondagsschot vanaf 25 meter afstand de 2-1 op het scorebord verscheen. Nadat Piet Meeuwissen een derde treffer maar net had voorkomen, dacht Foreholte na 75 minuten langszij te komen. De gedachte gelijkmaker van Boyd Slobbe werd echter geannuleerd.

Hierna volgde een niet al te overtuigend Voorhouts slotoffensief. Daar waar een nederlaag in het verschiet lag, besliste Stan Spies diep in blessuretijd toch anders door uit een vrije trap op de valreep de 2-2 aan te laten tekenen. Een late meevaller na een teleurstellend optreden waarmee de ploeg van Mo Bougrine de handjes alsnog mocht dichtknijpen.

A.s. zaterdag komt het laag geplaatste FC Oudewater op De Elsgeest op bezoek. Foreholte heeft echter nog een appeltje te schillen met dit team, omdat de heenwedstrijd op 7 oktober j.l. met 2-0 verloren ging. De aftrap voor de revanchewedstrijd vindt om 15.00 uur plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in