Voorhout – Middenmoter Foreholte kwam vorige week zaterdag met een gelijkspel, dat op de valreep nog bij Olympia in de wacht werd gesleept, goed weg. Met laagvlieger FC Oudewater trof de formatie van Mo Bougrine zaterdagmiddag een tegenstander waartegen de punten moesten worden binnengehaald. Dat vertaalde zich in een wedstrijd waarin Foreholte het lange tijd tegen een tiental opnam. Nadat de bezoekers na de thee langszij wisten te komen, buitte de thuisploeg de numerieke overmacht hierna uit via een 4-1 overwinning.

Na een eerste reuzenkans voor de bezoekers trok Foreholte het initiatief naar zich toe. Dat leverde na twintig minuten een drietal mogelijkheden op voor Foreholte, waarbij Boyd Slobbe met een kopbal die op de kruising eindigde nog het dichtst bij de openingsgoal was. Foreholte hield ook hierna het heft in handen, maar ook pogingen van Jimmy Voorn en Stuart Winkelmolen misten de juiste richting. Een overtreding op Gregor Zalewski leverde de bezoekers hierna direct rood op, waarna de thuisploeg op slag van rust na een inspeelpass van Stuart Winkelmolen via Gregor Zalewski met 1-0 aan de thee konden.

Die voorsprong werd kort na de pauze teniet gedaan toen een te korte terugspeelbal van Jimy Voorn werd opgepikt, waarna Piet Meeuwissen een geslagen man was (1-1). Nog binnen het uur herstelde Foreholte de verhoudingen toen Joost Jansze in de Oudewaterse flipperkast het laaste zetje gaf (2-1).

Na die hernieuwde voorsprong volgde de gebruikelijke wisselcarrousel waarna Foreholte tegen het Oudewaterse tiental gas terugnam. Dat nam niet weg dat de thuisploeg de overtalsituatie in de ultieme slotfase uitbuitte tegen de moegestreden bezoekers. Na 89 minuten gooide invaller Peer Ligtvoet de wedstrijd defintief in het slot, waarna Ties Veenhof in blessuretijd het Voorhoutse kwartet volmaakte (4-1).

Voor Foreholte staat a.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen middenmoter Alphia op het programma. Aftrap op De Elsgeest om 15.00 uur.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in