Voorhout – Foreholte is er in geslaagd te winnen bij nummer drie FC Oudewater. In Oudewater trokken de Voorhouters het duel in het laatste kwartier naar zich toe: 1-3.

De thuisploeg was bekend met ploegen uit de Bollenstreek. Anderhalve week geleden verliet de ploeg van Alex Redel het bekertoernooi tegen het Noordwijkse SJC, nadat het een 0-2 voorsprong weggaf (3-2). Dit keer was het Oudewater zelf wat als eerste achter kwam: na zeven minuten benutte Swen Veenstra een penalty. De Voorhouters kwamen vervolgens flink onder druk te staan maar bezweken hier niet onder. Na twee grote kansen voor rust gingen beide ploegen aan de thee met 0-1.

Na rust was het al vlug weer gelijk, in de 47e minuut. Vervolgens kreeg Foreholte-speler Brabander twee kansen, beiden werden niet benut. De thuisploeg zette aan en werd sterker, toch bleef tot aan de slotfase de stand in evenwicht. In de 76e minuut waren het de bezoekers die scoorden: aanvoerder Ivo Smits tekende voor de 1-2. Wat volgde was een spannende slotfase, waarbij Oudewater natuurlijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Toch bleek het aan de andere kant driemaal scheepsrecht voor Rick Brabander: hij maakte in de 95e minuut de 1-3 en gooide de wedstrijd in het slot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in