Voorhout – Foreholte reisde zaterdagmiddag af naar de Kikkerpolder voor het duel tegen UVS. Met twee ploegen die ieder zeven punten in de eerste vier duels bij elkaar speelden, was er vooraf sprake van gelijkwaardigheid. Dat leverde dan ook een duel op waarin beide ploegen elkaar niet veel ontliepen. Uiteindelijk rolde er, weliswaar op de valreep, een 2-2 gelijkspel uit de bus.

Hoewel UVS voor de thee het betere van het spel had, stond de 0-1 al binnen tien minuten op het scorebord. Vanuit het niets kwam de Voorhoutse formatie op voorsprong toen een voorzet van Stan Spies door Thijs van Gils van dichtbij werd binnen gewerkt. Het iets gemakkelijker spelende UVS stelde na die snelle achterstand alles in het werk om op gelijke hoogte te komen. Zo zag Bart van der Weiden een afstandspegel over de Foreholte-goal verdwijnen, waarna de thuisploeg dacht op gelijke hoogte te komen. De gedachte 1-1 vond in de ogen van arbiter Wieman echter geen genade.

Met de 0-1 op zak was het voor Foreholte zaak om die voorsprong na de thee vast te houden.Lange tijd zag het daar ook naar uit. UVS wilde wel, maar slaagde er niet in om een gaatje in de rood-witte defensie te vinden. Een driedubbele wissel aan Voorhoutse kant bracht vervolgens weer wat meer elan in de Voorhoutse gelederen. Nadat beide ploegen een uitstekende mogelijkheid aan zich voorbij hadden laten gaan, was het na 72 minuten opnieuw raak voor Foreholte. Na een goed opgezette aanval was het invaller Joost Jansze die de 2-0 tegen de touwen werkte. Buit binnen leek de gedachte vanaf de zijlijn. UVS dacht daar echter anders over al leek na 86 minuten de 2-1 van Bart van der Weijden slechts voor de statistieken te gaan tellen.

Met de 2-1 op het scorebord leek de koers in de slotminuut gelopen. Zeker toen Melle Rekvelt vanaf elfmeter mocht aanleggen nadat Gregor Zalewski in de UVS-zestien was neergelegd. De misser van Rekvelt kwam zijn ploeg echter bijzonder duur te staan toen invaller en oud-VVSB’er Tomas Tavilla in de vijfde(!) minuut van de extra tijd de gelijkmaker op fantastische wijze in de kruising joeg (2-2). Een goal waardoor Foreholte op de valreep twee kostbare punten verspeelde. En dat was niet voor de eerste keer dit seizoen(!).

A.s. zaterdag ontvangt Foreholte het Goudse DONK. Aftrap op De Elsgeest 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in