Foto: Maaike van de Reep.

Voorhout – Foreholte dames 1 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen van VZV 2. De handbalsters wonnen in de eigen sporthal De Tulp met 32-28.

Trainer Patrick Jordaan had in de voorbereiding naar de wedstrijd toe vooral gehamerd op de mentaliteit in de groep. Hij wilde een echt teamgevoel creëren binnen zijn piepjonge groep. Met veel speelsters rond de twintig jaar oud startte Foreholte fris aan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De openingsfase tegen VZV was een gelijkwaardige. Het was tot de 6-6 stuivertje wisselen voor de voorsprong. Na zes goals aan beide kanten begonnen de paars-zwarten uit te lopen naar 10-7. Deze voorsprong werd redelijk stabiel vastgehouden tot aan de rust. Na een halfuur spelen stond het dan ook 15-13. Foreholte miste hier en daar nog een kans, VZV was uiterst effectief en vertaalde elke kans in een goal.

Na de pauze bleef het, net zoals in het eerste bedrijf, het ging g gaan. Pas na tien minuten begon Foreholte door te drukken en kon men langs de kant een grotere marge zien op het scorebord. De ploeg van Jordaan kwam 27-23 voor en wist dit zelfs uit te breiden naar 30-23. Foreholte domineerde met snel spel en hoge druk. Met nog zeven minuten te gaan leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de Voorhouters. Toch kon VZV met een laatste impuls nog dichtbij komen. De ploeg uit ’t Veld kwam terug tot 30-27 met nog drie minuten op de klok. Jordaan vroeg een time-out aan, met succes: Foreholte trok de wedstrijd over de streep en won met 32-28.

De Voorhouters gaan dit seizoen een nieuw jaar tegemoet in de Eerste Divisie. Trainer Patrick Jordaan geeft in overleg met zijn ploeg aan dat de doelstelling is om in de top acht te eindigen.

Foreholte dames 1 na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen VZV 2 (foto: Maaike van de Reep).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in