Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft werkzaamheden verricht aan de strandopgangen, hierdoor hebben ze een betere uitstraling gekregen. Het ging om dertien strandopgangen aan de Zeereep, Koningin Wilhelmina Boulevard en de Astrid Boulevard. Door deze “kwaliteitsslag” zijn er 750 nieuwe fietsparkeerplekken gecreëerd zodat het strand nog beter bereikbaar is per fiets. Er wordt nog steeds gewerkt aan de strandopgangen, maar deze worden door de gemeente net voor de zomervakantie afgerond.

Het opknappen van de strandopgangen had niet alleen een cosmetisch doel. Zo is de doorstroming van en naar het strand verbeterd en is er meer ruimte gemaakt voor hulpdiensten om op het strand te komen. Er is ook nieuwe oriëntatieverlichting geplaatst dat werkt op zonne-energie.

Ook zijn er aan het einde van vier strandopgangen grote afvalcontainers geplaatst. Deze zijn neergezet voor een onderzoek met betrekking tot het inzamelen van gescheiden afval op strand. Na het zomerseizoen gaat de gemeente kijken welke resultaten zijn geboekt en of deze proef verder wordt uitgerold.

De grote afvalbakken

6 REACTIES

  1. Prachtig opgeknapt maar wat beloofd is door onze burgemeester dat nog zeker niet iedereen met handicap en slecht ter been is of ouderen ook van het strand kunnen gebruikmaken tot aan de vloedlijn .De betonplaten liggen tot de ingang van een paviljoen en niet verder dan moeten de echte strand bezoekers door het mulle zand maar zien dat ze zonder hartinfarct naar boven komen .En dan nog iets het handhaven van de muziek gaan we dat van de winter doen of was het de bedoeling dat het op warmedagen werd gedaan .Wij hebben er niks van kunnen merken .Burgemeester maak waar van wat je gezegd hebt.gr Een echte strandganger .

  2. Is inderdaad wel opgeknapt,wel jammer dat er boven aan de trap van afrit 10 nog steeds een nekkenbreker ligt in de vorm van ontbrekende bestrating en kapotte traptreden zorg anders voor een tijdelijke oplossing dit is geen reclame voor de badplaats.

  3. Piet ik heb er ook nog 1. Wij maken ook graag gebruik van het strand maar zijn beperkt. Dus altijd afhankelijk van de auto om er in de buurt te komen!! Dan per rollator en wandelstok je reis vervolgen naar je favoriete terras bij de Koele Costa. Maar ja, sinds die Yuppen tenten daar op het strand verschenen moet je heel op tijd richting parkeer plaats gaan Bosweg b.v. anders kan je fluiten naar een paar uur strand. Wat heeft die vergunning dan voor waarde voor de beperkte rasechte Noordwijker. Gemeente maak een gedeelte van de Bosweg alleen parkeer toegangkelijk betaald parkeren voor vergunninghouders. En graag een beetje snel. En ook kunnen wij niet meer de Zee in.

  4. Ik vind het mooi geworden!
    Heb ook de hoop op bewaakte stalling nog niet opgegeven!
    Overdekt/ oplaadmogelijkheid/ werkervaringsplek van maken?

  5. Anna….trek uw geitenwollen sokken eens uit. De door u bedachte zaken kosten de gemeente en paviljoenhouders te veel. U moet niet denken dat de belangen van de strandgangers voor gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in