Concept De Vijver in Nieuw Boekhorst. Bron: HLTsamen

Voorhout – Het college van B & W van Teylingen heeft de gemeenteraad geïnformeerd over het plan van woongebied De Vijver in de nieuwbouwwijk Nieuw Boekhorst. Het deelplan De Vijver bevat 138 woningen, waaronder eengezinswoningen, middenhuur-appartementen en sociale huurappartementen. Daarnaast heeft het college de raad ook geïnformeerd over de voortgang van het ontwerp van twee groene deelgebieden binnen Nieuw Boekhorst: De Driehoek en het Boekenburgbos.

Het plan voor Nieuw Boekhorst bestaat uit verschillende wijken die allemaal een eigen sfeer hebben. Een van die wijken is de Vijver. Het thema is groen en water. In de De Vijver komen 138 huizen, waaronder 74 eengezinswoningen, 24 huurappartementen en 40 sociale appartementen. Een belangrijk onderdeel van de wijk is ‘de Laan’, een straat met bomen aan beide kanten. De vijver krijgt openbare plekken langs de kant waar mensen kunnen wandelen.

In Nieuw Boekhorst komen groene gebieden, zoals het Boekenburgbos en De Driehoek. De Driehoek is een stuk land van ongeveer 6 hectare groot. Langs de Haarlemmertrekvaart wordt een deel van De Driehoek gebruikt als een speciale plek voor dieren om te leven, een soort ecologische verbindingszone door de provincie. Er wordt ook gewerkt aan een vergelijkbaar gebied genaamd de Noordelijke Randweg, met onder andere een moeras, poelen voor padden en doorgangen voor dieren.

In het Boekenburgbos wordt een agrarisch gebied van meer dan 3 hectare omgetoverd tot een bos. Hier wordt veel aandacht besteed aan historische elementen zoals het oude kasteel Boekenburg en een molen. Ook wordt er ruimte gemaakt voor planten en dieren, zodat er een divers ecosysteem ontstaat. Bij het maken van het ontwerp is rekening gehouden met de bodem en het water, omdat dit belangrijk is voor het laten groeien van planten op een duurzame manier.

De plannen voor de vijver en de groengebieden staan op 25 april op de raadsagenda, waarvoor de raadscommissie het plan zal bespreken.

1 REACTIE

  1. Kijk….daar kan Noordwijk een voorbeeld aannemen. Daar slaat men spijkers met koppen, en wordt er niet eindeloos geouwehoerd over wel of niet bouwen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in