Noordwijk – Er zijn bij de gemeente Noordwijk geen concrete plannen ingediend voor het ontwikkelen van een kuuroord aan de Langevelderslag. Dat antwoorden B&W op schriftelijke vragen van de PvdA. Die partij wilde weten hoe het staat met de ontwikkelplannen in dit Natura 2000 gebied.

Ook stelde de PvdA vragen over de door de gemeente ingehuurde extern adviseur voor de uitvoering van de kuuroordvisie. Volgens de partij is zij ook verbonden aan de ESPA (European Spa Association) en heeft zij mogelijke ontwikkelaars van de Langevelderslag als opdrachtgevers. De PvdA maakte zich zorgen over mogelijke belangenverstrengeling.

Hierop antwoorden B&W ontstemd: een deel van de informatie zou niet juist zijn en bovendien worden hierover geen vragen beantwoord, aldus het college. Wel stellen B&W dat bij aanname of externe inhuur altijd scherp wordt gelet op integriteit van de betrokkene.

2 REACTIES

  1. Heel terecht dat de volksvertegenwoordigster van de PVDA vragen stelt over de door de gemeente ingehuurde extern adviseur voor de kuuroordvisie. Hoeveel externe (dubieuze) bureaus zijn er de laatste jaren door de gemeente ingehuurd? Hoeveel heeft dat gekost? Hoeveel rapporten liggen er ongebruikt in stoffige lades? Hoeveel concrete resultaten heeft dat opgeleverd? Hoeveel gemeenschapsgeld is er hiermee onnodig doorheen gejaagd?
    Is het de arrogantie van de B&W-macht dat maakt dat men “ontstemd raakt door de kritische vragen?” B&W, besef dat u in dienst staat van de gemeenteraad en de bevolking!

  2. Er zijn geen ambtenaren meer die van de hoed en de rand weten extern daar zijn ze gek op en open dit college dus niet we weten nog steeds niet hoe het is gelopen met dat politbureau of ze daar toendertijd geld voor gehad hebben maar wel terug kopen voor een paar miljoen .Wat maakt het uit ze blijven maar strooien met geld .Gek is nog niet gek genoeg .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in