Bollenstreek – De Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Geestgrond viert haar 25-jarig jubileum. De vereniging zet zich in voor de bescherming van het landschap en de natuur in de Bollenstreek.  Dit jubileum wordt gevierd met de actie ‘Maak je Erf Goed’. Hiermee roept de vereniging alle Bollenstrekers op om de eigen tuin of erf te vergroenen. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, krijgt natuur de ruimte en wordt de biodiversiteit in de Bollenstreek rijker, aldus de ANLV. 

Het jubileumjaar start op 26 maart met deze actie. Er is een loterij met ‘Maak je Erf Goed’-prijzen en een fotowedstrijd ‘Natuur en de Bollenstreek’. Het hele jaar door worden activiteiten, excursies en lezingen georganiseerd. 

Speciaal voor de kwekers is er de actie ‘Stopbord’. Die wijzen de toeristen op de aanwezigheid van bollenvogels. Ze zijn verkrijgbaar bij de ANLV. Meer informatie:

Volgens Mart Duineveld, voorzitter van de ANLV en bestuurslid Aad van Eeden is de vereniging na 25 jaar nog altijd van groot belang in de Bollenstreek.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in