Net als zijn ploeggenoten kwam ook Gyliano van Velzen namens VVSB niet tot scoren bij ODIN'59 (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijkerhout – Met de winst op DEM van twee weken geleden op zak, kon VVSB de weg omhoog verder inzetten via een zege op hekkensluiter ODIN’59. De Heemskerkse formatie bungelt troosteloos op de laatste plaats van de Vierde Divisie A en lijkt dit seizoen niet meer te kunnen ontsnappen aan degradatie. Van een Noordwijkerhouts succes kwam echter bitter weinig terecht. Na negentig minuten stond er een teleurstellende 1-0 eindstand op het scorebord van sportpark Assumburg.

Waar VVSB de doelpunten doorgaans vlot aaneen weet te rijgen kwam daar bij ODIN’59 weinig van terecht. Als verzachtende omstandigheid mag daarbij worden aangetekend dat paars-geel door diverse blessures gehavend aantrad. Met de uit eigen jeugd afkomstige Kaltrin Sabedini, Guus Verver en Ralph Pennings in de gelederen was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Goalie Ruben Valk reageerde echter attent op de inzet van Patrick Boon.  Aan de overzijde klopte ook Guus Verver aan de poort. Diens inzet verdween echter aan de voor hem verkeerde kant van de paal. Daarmee zijn de beste mogelijkheden in het eerste bedrijf opgesomd, zodat beide teams halverwege met een 0-0 tussenstand de kleedkamer opzochten.

In het tweede bedrijf opende VVSB sterk. Zo verdween een inzet van Gyliano van Velzen voorlangs de ODIN-goal en werd een inzet van Guus Verver op knappe wijze onschadelijk  gemaakt. VVSB diende hierbij wel beducht te blijven voor de tegenstoten van de deze middag fel spelende thuisploeg. Halverwege de tweede helft leverde dat dan ook de 1-0 op voor de gastheren toen Elton Kusi op fraaie wijze de lange hoek wist te vinden.

VVSB zette hierna aan in de jacht op de gelijkmaker. Die leek er te komen, maar een inzet van invaller Mounir Mounji werd door ODIN-goalie Gapendaal op knappe wijze onschadelijk gemaakt. Wat hierna volgde was een alles-of-niets offensief waarin VVSB trachtte te redden wat er te redden viel. De defensie van de thuisploeg, die tot vandaag al 73 tegentreffers diende te incasseren, wenste dit keer van geen wijken te weten en sleepte de 1-0 ondanks de verwoede paars-gele pogingen over het laatste fluitsignaal.

VVSB gaat door deze nederlaag a.s. zaterdag op zoek naar revanche tegen subtopper Sparta Nijkerk. Aftrap op De Boekhort om 15.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in