Ian van Otterlo was namens VVSB bij DOVO tot tweemaal toe dicht bij de winnende treffer (Archieffoto: Orange Pictures)

Noordwijkerhout – Na de hervatting van de competitie in januari j.l. is er nog maar weinig succes weggelegd voor VVSB. Van de vijf tot nu toe gespeelde duels in 2024 leverde alleen de ontmoeting bij Eemdijk de volle buit op. Na nederlagen tegen DVS’33, IJsselmeervogels, FC Rijnvogels en SV Urk is paars-geel op de ranglijst in niemandsland beland. Om de negatieve spiraal te doorbreken was winst in Veendendaal in het uitduel bij DOVO dan ook meer dan wenselijk.

Dat diende te gebeuren zonder trainer Wilfred van Leeuwen die na zijn rode kaart tegen Urk van een week eerder op de tribune plaats diende te nemen. Daarnaast zorgde een overvolle ziekenboeg ervoor dat een gehavend VVSB de klus op sportpark Panhuis met een flink aangepast elftal diende te klaren. De start van paars-geel was in Veenendaal echter uitstekend te noemen. Al na tien minuten spelen zette Guus Verver op aangeven van Ricardo Kuijvenhoven zijn ploeg op een vlotte 0-1 voorsprong. VVSB hield hierna het heft in handen, waarbij Ian van Otterlo met een bal die, via een Veenendaal been net naast de DOVO-goal verdween, dicht bij een tweede Noordwijkerhoutse treffer was.

Hierna kwam DOVO, dat nog volop meedoet in de strijd om de tweede periodetitel, wat beter in de wedstrijd en dat leverde na mistasten in de VVSB-defensie via Guido van Dijk van dichtbij de gelijkmaker op (1-1). Dat werd ook de ruststand, waarna beide ploegen na de thee op zoek bleven gaan naar een voorsprong. DOVO was daarbij vooral gevaarlijk bij dode spelmomenten, terwijl VVSB aan de overzijde ook van zich liet spreken. Zo was Van Otterlo opnieuw dichtbij een treffer. Diens inzet belandde dit keer echter op het houtwerk. Naarmate het tweede bedrijf vorderde was er steeds meer sprake van een open wedstrijd door de ruimten die zowel DOVO als VVSB verdedigend weggaven. Door die aanvallende instelling aan beide zijden kregen zowel DOVO als VVSB mogelijkheden ruimte om in de tegenstoot toe te slaan. Het mocht dan ook een klein wonder worden genoemd dat er in een spannende slotfase geen enkele treffer te noteren viel. Dat Victor van der Linde met tweemaal geel op zak vroegtijdig mocht gaan douchen deerde VVSB in de slotfase niet. De winnende treffer kwam er niet op een middag dat VVSB er in ieder geval wel in slaagde om de negatieve spiraal een halt toe te roepen.

VVSB is a.s. zaterdag gastheer voor middenmoter DEM. Het thuispubliek, dat in 2024 nog niet kon juichen voor een overwinning, snakt in eigen huis dan ook naar een driepunter. Aftrap op De Boekhorst om 15.30 uur

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in