Noordwijk – De gemeente Noordwijk is gedagvaard in de rechtszaak over het rapport over ondermijning. Dat was tot nu toe een zaak van een aantal personen vermeld in het rapport, zoals onder anderen aannemer Paul Brandjes, tegen de ex-bestuurders die bij het opstellen daarvan betrokken waren zoals onder anderen de ex-wethouders Hans Bakker, Gerben van Duin en ex-burgemeester Jan Rijpstra. Het rapport gaat over ongewenste beïnvloeding van bestuurders in met name vastgoedkwesties. De mensen genoemd in het rapport hebben de zaak aangespannen omdat ze vinden dat ze ten onrechte worden vermeld. Volgens de ex-bestuurders ging het om een intern rapport.

De gemeente wordt door middel van vrijwaring opgeroepen in de juridische procedure. Dat houdt in dat ze als derde partij bij het proces betrokken wordt en dat eventuele schade op ze verhaald kan worden. De dagvaarding is opmerkelijk omdat het college van B & W tot nu toe zichzelf buiten schot heeft gehouden in het geschil. Ook het verzoek om vergoeding van de juridische kosten gemaakt door ex-bestuurders werd eerder afgewezen. De gemeente doet verder geen inhoudelijke uitspraken zolang de zaak ‘onder de rechter’ is. De dagvaarding dateert van 1 augustus, maar is nu pas openbaar gemaakt.

Toevoeging redactie 4 september: uit later ontvangen stukken blijkt dat het de ex-bestuurders zijn die de gemeente hebben gedagvaard.

12 REACTIES

 1. Je vraagt je toch af wat ondermeer de heren Paul Brandjes en Victor Salman drijft. Het kan bijna niet anders zijn dan rancune. Eerherstel? Ik vrees dat de meningen over beide heren
  bij de Noordwijkers echt niet zullen veranderen bij een eventuele “winst” in de aangespannen rechtszaak. Na bijna 5 jaar komt de rechtszaak er nu dan eindelijk. Ik ben razend benieuwd naar het oordeel van de rechtbank!

  • Stel dat u ten onrechte en publiekelijk ergens van wordt verdacht en beticht en u heeft een bedrijf, die hierdoor imagoschade oploopt en hierdoor óók zowel inkomsten en in je eer aangetast. Heeft u enig idee hoe zoiets voelt?

   • Dank je Arent, voor de melding. Kan me wel voorstellen dat de ex-bestuurders zich in de steek gelaten voelen door de gemeente. Ben benieuwd wat de rechter gaat zeggen over de rol van de gemeente in deze kwestie.

  • Jammer dat André Duivenvoorden altijd van het negatieve uitgaat en op voorhand zonder alle feiten te kennen zijn oordeel al klaar heeft. Zestien Noordwijkers en organisaties zijn gezamenlijk een rechtszaak gestart wegens onder andere smaad en grove onbewezen beschuldigingen. Dat doen we niet zo maar voor de lol of uit rancune. Wij leven gelukkig in een rechtsstaat waarin de onafhankelijke rechter een oordeel velt in dit soort zaken.
   En voor alle duidelijkheid: de oud wethouders Bakker en Van Duin hebben nu een procedure tegen de gemeente aangespannen.

 2. Hebben die twee dan boter op hun hooft zullen ze ook eens iets gedaan hebben wat niet door de beugel kon .Wat een kinderachtige mensen heb je toch .Hun recht halen hè hè .

 3. Er is NUL gunfactor in Noordwijk
  Dit itt Katwijk en bv Noordwijkerhout, helaas zit Noordwijkerhout nu ook opgescheept met die EGOÏSTISCHE Noordwijkers!
  Eigenbelang prevaleert in dat guuroord, o nee kuuroord, badplaats van Allure….😢🤮

 4. Wel netjes van BO om uitdrukkelijk te vermelden dat het de oud wethouders zijn die een rechtszaak aanspannen tegen de gemeente. En niet de klokkenluiders waaronder Paul Brandjes.

 5. Wat zijn mensen toch af en toe beknopt. Uitspraken van: waar maak je je druk om, het is rancune, etc. slaan kant nog wal. Waarom? Omdat als het jezelf overkomt je moord en brand zult schreeuwen! Dan is het onrecht, dan word je geschaad, etc. Jammer dat soort mensen die zo makkelijk kunnen oordelen en veroordelen, maar owee….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in