Archieffoto Andrea Geijteman

Voorhout – De gemeente Teylingen is in gesprek met ProRail om nog meer vandalisme op Station Voorhout te voorkomen. Dat blijkt uit de beantwoording van B & W op de schriftelijke vragen van de VVD. Om vernielingen in de toekomst te voorkomen en sneller te repareren onderzoekt de gemeente welke maatregelen er genomen kunnen worden.

Uit de beantwoording van het college blijkt dat camerabewaking een preventieve werking kan hebben tegen vandalisme op het station. ProRail heeft afgelopen jaren op meerdere locaties camera’s geplaatst en de gemeente bespreekt met ProRail of dat ook mogelijk is in Voorhout. Extra toezicht door ProRail is niet mogelijk vanwege beperkte capaciteit. De politie voert regelmatig surveillances uit rond station Voorhout, maar dit biedt geen garantie voor het tegengaan van vandalisme.

Het college bevestigt dat er dit jaar al drie vernielingen van abri’s (wachthokjes) hebben plaatsgevonden. Er is met Welzijnskwartier gesproken over het vandalisme. Er wordt volgens het gevoel van jongeren snel naar hen gekeken. Er is gesproken over een actie vanuit jongeren die bewustwording over vernielingen in zijn algemeenheid moet vergroten bij jongeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in