Archieffoto Eline van Egmond

Lisse – Het college van B & W heeft de schriftelijke vragen van de Partij van de Arbeid en GroenLinks beantwoord over de aanpak van slechte stoepen in Lisse. De partijen vroegen het college of er wat gedaan kon worden om de kwaliteitsniveau van trottoirs in de gemeente te verbeteren.

Uit de weginspectie, die werd uitgevoerd in januari, kwam dat 3,31% van het stoepoppervlak in Lisse van onvoldoende kwaliteit was. Volgens de partijen hebben inwoners onlangs vaker aangegeven dat er een stijging is van scheve paden, losliggende tegels en hoogteverschil van stoepen.

Uit de beantwoording van het college kwam voort dat er geen budget is om trottoirkwaliteit te verhogen. Het verbeteren van stoepen van onvoldoende naar ruim voldoende zou de gemeente bijna 300.000 euro kosten. Ook zou het beleidsmatig niet haalbaar zijn. Het college benadrukt dat de kwaliteitsmatige stoepen (3,31%) liggen in gebiedsontwikkelingsprojecten, waardoor deze tijdens ontwikkelingen worden meegepakt. Pas bij gevaarlijke situaties grijpt de gemeente in.

In aanvulling van het bericht heeft de gemeente het volgende laten weten:
“Mensen die een gevaarlijke situatie tegenkomen worden aangemoedigd om een fixmelding te doen. De gemeente kan dan zo snel mogelijk de situatie beoordelen en oplossen.”

1 REACTIE

  1. Sorry hoor gemeente.ik rij met een scootmobile op de fiestspaden of straat.vaak zit ik zo schuin dat ik bijna omval vooral bij putten.kan niet normaal rijden door bulten en gaten en bobbels.het spijt me maar dan is hillegom veel beter te rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in