Lisse – De gemeenteraad heeft donderdag besloten om in te stemmen met een terugkeer van het politiek café in Lisse. PvdA/Groenlinks heeft met steun van alle partijen een raadsinitiatiefvoorstel ingediend. Hierin stellen zij, dat raadsleden opnieuw met de inwoners uit Lisse in gesprek kunnen gaan over van tevoren vastgestelde thema’s. Dit is belangrijk, om de kloof tussen de gemeente en de burger te verkleinen. De bibliotheek in Lisse zal de centrale plek zijn, waar de thema-avonden plaats zullen vinden.

Als het complexe onderwerpen betreft, kan de raad een beroep doen op geld vanuit de gemeente. Hiermee kan er een gespreksleider of een expert worden uitgenodigd. Op deze manier kunnen geïnteresseerden ideeën uitwisselen met de raadsleden op een laagdrempelige manier met de benodigde kennis.

Hoelang de terugkeer van het politiek café zal duren, is nog onduidelijk. Voorlopig zal de samenkomst iedere drie maanden georganiseerd worden gedurende een jaar. Na dit jaar zullen de gemeenteraad het initiatief evalueren en besluiten over een eventuele voortzetting van het plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in