Foto PB

Lisse – De gemeenteraad heeft woensdag het college van B&W goedkeuring gegeven om de duurzaamheidsleningen door te zetten. Op dit moment is het voor de inwoners niet meer mogelijk om een lening aan te vragen; het budget is op. Door het besluit van de raad komt er een bedrag van €300.000 euro vrij voor nieuwe aanvragen. Lissenaren kunnen op deze manier blijven bijdragen aan verduurzaming van hun woning.

Door middel van de lening kunnen meer inwoners investeren in energiebesparende en duurzame maatregelen. Dit sluit aan op de doelen van de gemeente Lisse: de ambitie is om in 2050 energieneutraal te zijn. Als het geld dreigt op te raken, zal het college opnieuw financiële ondersteuning vragen aan de raad om het voorbestaan van de lening te garanderen.

De gemeenteraad wijst daarnaast op het bestaan van de landelijke regelingen omtrent duurzaamheid. Het is immers ook mogelijk voor inwoners om via deze weg subsidie aan te vragen. Om te zorgen dat het budget van gemeente minder snel uitgeput raakt, wil het college dit meer promoten en de regelingen naast elkaar laten bestaan. Raadslid Michel List van de VVD plaatste hier woensdag kanttekeningen bij: ‘Waarom verstrekken wij eigenlijk lokale leningen, als het landelijk geregeld is?’ Wethouder Austie gaf aan dat het voor inwoners laagdrempeliger is om subsidie te regelen via de gemeente. Om de doelen te halen is het daarom belangrijk dat deze regeling blijft bestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in