Noordwijk – Het college van B & W van Noordwijk wil de komende vier jaar 800 extra bomen planten om de gemeente te vergroenen. Het initiatief draagt bij aan de biodiversiteit, natuur en het landschap van Noordwijk, zeggen B & W. Door het plaatsen van extra bomen worden ook de effecten van extreme droogte en neerslag verminderd.

Inwoners van Noordwijk kunnen via het participatietraject bijdragen door ideeën in te sturen voor locaties van extra bomen. Er zitten wel een paar voorwaarden aan deelname, zo moeten de bomen worden geplaatst op gemeentelijke grond. Het komende halfjaar zullen ingediende ideeën worden beoordeeld.

De bomen zullen worden geplant in de plantseizoenen 2024-2025, 2025-2026 en 2026-2027. De definitieve locaties van waar de bomen worden geplaatst, worden in de tweede helft van 2024 bekend gemaakt.

8 REACTIES

  1. Prachtig idee maar nu het onderhoud. En dat is het grote probleem. Het onderhoudsnivo is in praktisch de meeste delen van Noordwijk onder de maat. Alleen de bermen van de toegangs wegen zien er perfect uit. Maar in de woonwijken heeft er kaalslag,” figuurlijk” bedoeld plaats gevonden. Er is de meeste diversiteit verdwenen of beter gezegd weggemaaid.

  2. Laten we er eens eens een prognose op los laten. Bij het planten staan burgemeester en wethouders weer prominent op de foto. Vervolg: de helft van de bomen gaat dood vanwege onvoldoende en verkeerd onderhoud! ” Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst!”.

  3. We gaan het zien in Nw Hout zijn veel bomen dood gegaan omdat er geen water was gegeven . Bij alles wat jullie aanlegen hoort onderhoud hele wijken laten jullie verpauperen fietspaden die smaller worden van het vuil aan de kanten . Ja wat goed onderhouden wordt Zijn de plantsoenen bij het gemeenhuis .En elke ochten een veegmachine door de Raadhuisstraat of is dat omdat de burgemeester daar woont !

  4. Goede plek voor een mini bos is naast het zwembad. Bollengrond weg (staat toch maar 2 dagen per jaar in de bloem) en lekker divers bosje ervoor in de plaats!

  5. Idd onderhoud is toch wel een eerste vereiste na aanplant van bomen en struiken, over onkruid valt veel te zeggen De een vind onkruid mooi en divers, de ander houd van strak en schoon, is daar een middenweg in te vinden? Snoeien en rooien is nodig voor op den duur verstopping van putten en riool en overgroeing van trottoirs en fietspaden en wegen eveneens wortels van boomen die groeien onder de trottoirs en fietspaden uit Daar is met de tegenwoordige tijd met het planten al rekening mee gehouden dacht ik, het gaat echt om oude bomen en nog niet vernieuwde bestrating

  6. Bizar bericht nadat er op het bavoterrein een veelvoud van 800 bomen is gekapt en nog steeds wordt gekapt. Idem in de duinen.

    Het is een mooi streven maar inderdaad hoop ik dat de bomen ook verzorgd worden, niet een papieren schema maar afhankelijk van de weersomstandigheden. Nu zag je ze soms water geven terwijl het regende😂en in droogte was het vakantietijd😂.

  7. De titel luidt ook alleen dat er 800 bomen worden geplant, dat dit aantal maar een deel compenseerd is evident voor iedereen die erom geeft.

  8. Heel leuk, maar als ik inlog zie ik dit project niet. Advies: plaats het artikel pas zodra gecontroleerd is of de het project ‘actief’ is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in