Foto: Mark Kool

Noordwijk – De gemeente Noordwijk ziet af van de koop van het failliete tuincentrum TuineXtra. Dat laat de gemeente in een korte verklaring op haar site weten. Noordwijk had een voorkeursrecht bedongen op het perceel waarop het tuincentrum staat. Dit betekent dat de eigenaresse de grond eerst aan de gemeente te koop moest aanbieden.

De gemeente wilde de drie hectare grond hebben om die plek in de toekomst mogelijk te gebruiken voor de aanleg van de nieuwe opstapplek voor de Beach Shuttle, de pendelbus die badgasten van en naar het strand brengt. Ook zou het stuk grond geschikt kunnen zijn voor huisvesting van onder o.a. arbeidsmigranten en spoedzoekers of als een plek voor energieopwekking.

Wat de reden is dat de gemeente Noordwijk afziet van de koop wordt in de verklaring op de gemeentesite niet gegeven. Wel is er de afgelopen week twee keer achter gesloten deuren door de gemeenteraad over koop van het perceel gesproken.

Eigenaresse van het perceel en tuincentrum, mevrouw Caspers, is nu weer vrij om haar perceel met de panden erop te verkopen aan iemand anders. Eerder liet zij weten dat ze ernstig in de financiële problemen dreigde te komen door het voorkeursrecht dat de gemeente op haar perceel had gelegd. Ze wilde haar grond graag snel verkopen aan een andere partij omdat ze het geld nodig heeft. Ze was bang de grondclaim zou leiden tot een lang en onzeker proces waarin ze financieel klem zou komen te zitten.

Mevrouw Caspers was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

16 REACTIES

  • Ik denk dat er potentiële kopers genoeg zijn voor zo’n mooi stuk grond en mogelijkheden. Laten we hopen dat de nieuwe eigenaren er wat moois, en een succes van maken. Het is toch zo’n beetje het eerste wat je ziet als je Noordwijk binnen rijdt.

 1. En dan komt er een stroman tussen die het alsnog met een winstje aan de gemeente verkoopt direct aan het COA..☺

 2. moet het bestuur van noordwijk niet eens allemaal opstappen? de eigenaresse had al edn koper ! toen kwam de gemeente ertussen en nu haken ze weer af ! wat een kneuzen.

 3. Ik ben blij dat een hoop Noordwijkers hier op reageren want het is echt schandalig hoe ze met de burgers om gaan .

 4. Amateurisme ten top:

  Leidsch Dagblad

  Aankoop TuineXtra strandde omdat raadsleden boos uit geheime vergadering Noordwijk wegliepen

  NOORDWIJK De plannen voor de aankoop van tuincentrum TuineXtra in Noordwijk zijn op een opmerkelijk manier gestrand. Hoewel er een meerderheid in de raad was om de grond aan te kopen, is het voorstel toch gesneuveld. Een aantal partijen liep uit de besloten raadsvergadering weg, waardoor de anderen geen rechtsgeldig besluit meer konden nemen.

  Bron :
  https://m.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20240408_63412107

 5. Schandalig dat een aantal partijen wegliep uit de besloten vergadering. Ze zitten daar als dienstbaren aan de gemeente, en niet voor zichzelf. Met het weglopen benadeel je de democratie en verdien je het niet meer om de gemeente te vertegenwoordigen als raadslid. De Commissaris van Zuid-Holland moet ingrijpen!

 6. Ben benieuwd welke partijen weggelopen zijn.
  Vreemde manier van politiek bedrijven, als je bang bent dat je je zin niet krijgt er vandoor gaan.
  Binnenkort een vastgoedmagnaat die tot kopen overgaat en raadsleden heeft ingefluisterd hoe zich in de raadsvergadering te gedragen???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in