Foto: Richard van Egmond

Noordwijk – Wethouder Theo Alkemade heeft maandagmiddag bij het Gat van Palace een slimme prullenbak in gebruik gesteld. De bak werkt op zonne-energie en kan dankzij een persmechanisme veel meer afval aan dan de oude prullenbakken. Bovendien is de slimme bak goed afsluitbaar, waardoor er minder stankoverlast is en ongedierte minder kans krijgt om het afval aan te vreten. Noordwijk plaatst de slimme prullenbakken de komende weken op plekken waar veel mensen rondlopen en dus relatief veel afval wordt weggegooid. 

Wethouder Theo Alkemade onthult vuilnisbak (Foto: Richard van Egmond)

10 REACTIES

  1. Dan zal er ook wel een wedstrijd komen om het design van de bakken wat op te pimpen ? ze zijn nl.net zo kleurloos als de geldautomaat.

  2. Het mag allemaal niks kosten. Dat Gat van Palace verbouwen is straks helemaal niet meer nodig. Kuuroord “Het Gat”!

    • Wat denk je dat hun werk is? De gemeente is uitvoerder van de gemeenteraad. Wie er in de gemeenteraad zitten, daar heb je zelf voor gestemd. Je kunt wel klagen, maar dan had je anders moeten stemmen. Zo simpel is het.

      • Klinkt leuk wat je zegt Hans maar met wie ze na de verkiezing een coalitie vormen om een meerderheid in de raad te krijgen daar wordt ons niet naar gevraagd en hebben wij geen invloed op.En sommige partijen gaan daar heel ver in mee om maar lekker beleid te bepalen.

  3. Komt er ook eentje op de Voorstraat ter hoogte van het gemeente huis dan kunnen ze gelijk alle onzinnige ideeën die ze daar hebben erin gooien.

  4. Ik fietste vaandaag door het dorp en aan elke lantaarnpaal hingen plastic zakken nou die stinken ook waarom op zee ondergronze containers daar pleuren ze ook alles in van papier tot glas of sorteert dat geval dat ook maar dat zal niet want het wordt zo gedumt bij de vuilverbranding en wij moeten alles maar scheiden . Nou mnr Alkemade ga ook maar eens aan zo zak ruiken maar ja op dat kuuroord kan alles ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in