Noordwijk – De gemeente Noordwijk moet op zoek naar 17 parkeerplaatsen. De Raad van State heeft hiermee eiser Diahome, een vastgoedbedrijf van de familie Van den Broek, in het gelijk gesteld.

De eigenaars van de panden Kerkstraat 52 t/ 54 beschikten over 17 parkeerplaatsen aan de Kerkstraatpassage, maar die werden verkocht aan projectontwikkelaar Ten Brinke. Die wil op het braakliggende terrein een Albert Heijn bouwen. Diahome vroeg de gemeente op te treden tegen het verlies van 17 parkeerplaatsen, maar B&W reageerden hier niet op. Dus stapte Diahome naar de rechter.

Ten Brinke kan niet worden gedwongen de parkeerplaatsen te creëren op zijn terrein, dus zal de gemeente de 17 verloren parkeerplekken ergens anders moeten zoeken of afdwingen bij de eigenaars van Kerkstraat 52 t/m 54. 

19 REACTIES

 1. Wat goed dat Diahome (van den Broek) heeft volgehouden en op dit front aan het langste eind heeft getrokken. Het is inmiddels een traject van jaren en hopelijk zal hiermee ook nogmaals duidelijk worden dat de bouw van een supermarkt op deze locatie echt een van de idiote ideeën van afgelopen jaren binnen de oude dorpskern is!
  Het bestaande parkeerprobleem in de gemeente wordt verder vergroot en echt niemand zit te wachten op een nieuwe supermarkt binnen een straal van 200 meter.
  Gemeente Noordwijk: het is echt geen zonde om plannen te wijzigen en eerder verleende vergunningen voor een project met zo’n grote impact op de directe omgeving tegen het licht te houden en te herzien. Al eens nagedacht over een supermarkt in Offem Zuid, of misschien zelfs in Boechorst?
  Ik snap dat sommigen in de directe omgeving de bouwplaats zat zijn, geen zandverstuivingen meer willen en eigenlijk maar hopen dat er íets gebouwd wordt. Maar denk dan in aub wel goed na en laat er een passend hofje komen, of een (klein) appartementengebouw met parkeerruimte eronder voor mijn part. Maar geen kolos van een (supermarkt)gebouw met ongehoord grote toeleverings- en parkeerproblemen. Het plan is buiten proportie, past niet in de dorpskern en mist de noodzaak volledig!

 2. En nu die hele supermarkt van de baan het is elke dag een gaos in de raad huis straat vracht wagen zo groot als de straat ze lijken wel niet wijs op dat gemeente huis om daar nog een supermarkt toe telaten . En nog iets ze zijn heel creatief om parkeerplaatsen te creëren kijk maar op het gemeente huis je haald paatjes weg en laat die amtenaren maar op de stoep staan gewoon schandalig .

 3. De gemeenten moet niet op zoek gaan naar parkeerplaatsen maar naar gezond en goed verstand dit weet je toch van te voren dat je parkeer plaatsen tekort heb het zijn een stelletje koeken bakkers

 4. Lopen er soms lijntjes met die blauwe supermarktketen naar het gemeentehuis? Het lijkt er op!! Niks geen super op dat punt, bouw in dit centrum woningen voor senioren!! Dan ben je echt goed bezig als gemeente.

 5. En stel je voor dat parkeerders niet betalen….Aan de Northgodreef bij de ingang van de afgebrande manege Meeuwenoord ligt een stuk duin waar mensen hun auto’s, kosteloos, parkeerden. Mooi toch als er nergens meer geparkeerd kan worden? Ik schat daf er maximaal 10 auto’s kunnen staan. Wat denk je?
  Heeft de gemeente recent 5 paaltjes neer gezet om de toegang voor auto’s te blokkeren. Paaltjes bij het gemeentehuis weghalen, zoals Piet aangaf, dat moet dan maar kunnen, en elders parkeerruimte blokkeren!. Zo kinderachtig. Maar ja, zoals men zegt,: Macht corrumpeert!

 6. En toch bij de vraag of er betaald parkeren en vergunningen om te parkeren moeten komen in Noordwijk Binnen stemt de meerderheid tegen, beetje dom. Er zijn teveel auto’s maximeer dat tot 1 per woonadres.

  • Ik vrees toch dat het probleem van teveel auto’s zich bevindt in Noordwijk aan Zee. Handhaaf betaald parkeren en vergunningen in Noordwijk aan Zee. Laat Noordwijk Binnen niet de dupe worden van het autoprobleem in Noordwijk aan Zee.

 7. De Gemeente Noordwijk moet niet alleen op zoek naar 17 Parkeerplekken, maar op de plek
  waar ze de Bouwvergunning voor de AH Supermarkt hebben afgegeven , verplicht ,zoals bij de eerste Eigenaar de bedoeling was, een ondergrondse Parkeergarage bouwen.en dat voor redelijke Parkeerprijzen.Overigens om in deze Omgeving nog een Supermarkt te bouwen, vraagt geen Noordwijker .De Gemeenteraad is toch gekozen, om voor de Burger op te komen
  en niet voor de eigen Belangen.
  Zoals toen op het Wantveld was de Gemeente voornemens voor een Parkeergarage 10 Miljoen Euro’s te investeren.Jammer is dat Plan niet doorgegaan.Nu zich in Noordwijk-Binnen een eenmalige Gelegenheid voordoet, kunnen ze die Idee hier verwerkelijken
  De Kloosterplein Studie is niet direct nodig.

 8. Je kan parkeren bij het westeind en voor de niet Noordwijkers de hogeweg daar heeft iedere villa een oprijlaan en nog twee tot drie parkeerplekken voor de deur hoe is dt uit teleggen aan de mensen in het dorp daar zit toch wel een betje klassen verschil in . Of betalen ze daar meer . Is dit het verschil tusse social en kapitaal.

 9. Ik heb het al eerder gezegt bij de gemeente hier! Jullie hadden net als KATWIJK op de bouldervard ook een ondergrondse garage moeten bouwen beste was samen werkende deze doortrekken van Katwijk naar Noordwijk maar beide gemeentes zijn zo EIGENWIJS en verrekken samen te werken.Met samen werken komen jullie tot betere ideeén. .uit.
  we leven niet meer in de 1930 jaren

  • Tja, Het gras bij de buren is altijd groener. Wie betaald de negatieve exploitatiekosten van tonnen per jaar? De Kattukkers!
   Wij in Noordwijk zijn zo gek nog niet 🙂

 10. Is overdreven, onuitvoerbaar en onbetaalbaar Bart, een doorlopende ondergrondse parkeergarage van Katwijk naar Noordwijk.

 11. Sorry van den Bos,
  Hier had het Hoogheemraadschap de regie en die stonden het parkeren onder de Dijk in Duin constructie NIET TOE !! Dus veel te gemakkelijk geconcludeerd . Noordwijk werd gebruikt als proefkonijn. U komt zeker uit NWH. Daar weten ze alles beter. Waarom betaald Rijnland zoveel aan de drainage? Juist niet over nagedacht door dit zoveelste LOGGEOVERHEIDS orgaan dat van uw en mijn zuur verdiende belastingcenten wordt betaald!

  • Aanvulling:
   Noordwijksbestuur had destijds in 2008/9 een ander beleid voor ogen, nl: Iedere initiatiefnemer tot bouw direct aan de KWB, was verplicht om volgens de norm parkeerplaatsen op eigen grond te realiseren. Hierbij wordt de rekening niet bij de burger neergelegd, zoals wel het geval is in Katwijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in